Kreikan lauttaturmassa useita kuolleita – kaikki matkustajat on evakuoitu

Ainakin kymmenen ihmistä on saanut surmansa Kreikan lauttaturmassa. Italian merivartioston mukaan kaikki matkustajat on pelastettu laivalta.

Ulkomaat
Norman Atlantic -turmalautalta pelastettuja matkustajia Barin satamassa maanantaina.
Norman Atlantic -turmalautalta pelastettuja matkustajia Barin satamassa maanantaina.Filippo Monteforte / AFP / Lehtikuva

Kreikan lauttaturmassa on saanut surmansa ainakin kymmenen ihmistä.

Viranomaiset kertoivat maanantaina päivällä, että merestä lautan lähistöltä on löydetty maanantaina neljä vainajaa. Asian vahvistivat Italian pääministeri Matteo Renzi ja Kreikan laivaliikenteestä vastaava ministeri Miltiadis Varvisioitis.

Myöhemmin iltapäivällä ja illalla kerrottiin vielä uusista vainajista. Italian viranomaiset eivät täsmentäneet, mistä loput vainajat löytyivät.

Kaikkiaan turmassa on siten vahvistettu kuolleen yhteensä kymmenen ihmistä. Sunnuntaina yhden kreikkalaismiehen kerrottiin saaneen surmansa turmassa. Miehen vaimon mukaan pariskunta oli yrittänyt pelastautua palavalta laivalta, mutta he eivät onnistuneet pääsemään pelastusveneeseen. Pariskunta oli ollut useita tunteja veden varassa. Mies oli menehtynyt ennen kuin pelastushenkilökunta onnistui pääsemään heidän avukseen.

Italian merivartioston mukaan kaikki matkustajat on onnistuttu pelastamaan alukselta. Italian viranomaisten mukaan evakuoituja oli yhteensä 427. Viimeisinä laivasta poistuivat miehistön jäseniä ja laivan italialainen kapteeni. Kapteeni luovutti samalla laivan hallinnan Italian merivartiostolle.

Kateissa on yhä yli 40 ihmistä. Pelastustyöntekijät jatkavat heidän etsintää merestä.

Epäselvää on, oliko laivan matkustajalista ajan tasalla. Alun perin laivalla kerrottiin olleen yhteensä 478 ihmistä. Italian liikenneministerin Maurizio Lupin mukaan oli mahdollista, että osa matkustajista oli varannut paikan laivalta mutta jättänyt matkustamatta. Italialaisviranomaisen mukaan evakuoitujen joukossa oli lisäksi henkilöitä, jotka eivät olleet matkustajalistalla. Jotkut heistä olivat saattaneet matkustaa laittomasti ilman lippua.

Italian pääministeri Renzi kertoi päivällä uskovansa, että pelastusoperaatio saadaan päätökseen maanantain aikana.

Laiva ilmoitti hädästään varhain sunnuntaiaamuna, kun sen autokannella oli syttynyt tulipalo. Italian lipun alla purjehtiva laiva oli matkalla Kreikan Patrasista Italian Anconaan.

Lähteet: AFP, AP, Reuters