Jaetuin juttu sosiaalisessa mediassa – 35 701 tykkäystä ja 542 tviittiä

Koululaitos, kasvit, avioliittolaki, sotaveteraani. Näitä Yle Uutisten juttuja jaettiin tänä vuonna eniten yhteisöpalvelu Facebookissa. Jutuista itse kukin keräsi vuoden aikana noin 30 000 tykkäystä.

media
Jaetuimmat jutut
Yle Uutisgrafiikka

35 701 tykkäystä ja 542 tviittiä. Tämä on määrä, joka yksittäiseltä jutulta vaadittiin, jotta se oli yhteisöpalvelu Facebookin perusteella Yle Uutisten jaetuin juttu tänä vuonna.

Yle Uutisten jaetuin juttu vuonna 2014

1. "Miksei koululaitos muutu, vaikka maailma muuttuu?" – opettaja luopui kokonaan pulpeteista (35 701 tykkäystä ja 542 tviittiä)

Ylen Turun-toimituksen jutussa opettaja Maarit Korhonen kysyy, miksi koululaitos ei muutu, vaikka maailma ympärillä muuttuu. Hän kertoo, että kaipaa koulujärjestelmään kunnon remonttia. Omassa luokassaan Korhosella ei ole yhtään pulpettia, Yle kirjoittaa.

Juttu on julkaistu elokuussa. Sitä on suositeltu yhteisöpalvelu Facebookissa 35 701 kertaa. Twitterissä jutusta on 542 tviittiä. Linkki juttuun.

Neljä muuta jaettua juttua

2. Orvokki, lehdokki – vai jokin muu? Testaa, kuinka hyvin tunnistat luontomme kasveja (33 945 tykkäystä ja 150 tviittiä)

Yle Uutiset testasi heinäkuussa, kuinka hyvin lukijat tunnistavat kasveja suomalaisesta luonnosta. Testissä on kymmenen arvoitusta, ja se on edelleen tehtävissä. Linkki testiin.

3. Jari Tervo: Mutta suurin niistä on rakkaus (31 143 tykkäystä ja 519 tviittiä)

Kirjailija Jari Tervo kirjoittaa kolumnissaan avioliittolaista. Tervon mielestä Suomen nykyinen avioliittolaki loukkaa ihmisoikeuksia, minkä vuoksi lakia on muutettava. Kolumni julkaistiin marraskuun lopussa, ja siitä on tykätty Facebookissa 31 143 ja tviitattu 519 kertaa. Linkki kolumniin.

4. 101-vuotias sotaveteraani yllättyi kutsusta linnaan – video (30 554 tykkäystä ja 123 tviittiä)

Yle Uutisten nettisivujen neljänneksi jaetuimmassa jutussa sotaveteraani Hannes Hynönen kertoo, että hän yllättyi kutsusta itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle.

– Tämä on harvinainen tilaisuus päästä tällaiseen juhlaan. Tämä oli ihan suorastaan yllätys minun elämässäni, koska minulla on tätä ikää. Enhän minä osannut odottaa tällaista juttua, mutta tosi on, että nyt minä olen täällä, hän sanoi Ylen haastattelussa. Linkki juttuun.

5. Sanna Ukkola: Sokerilla kyllästetyt lapset (29 470 tykkäystä ja 215 tviittiä)

Myös viidenneksi jaetuin Yle Uutisten juttu on kolumni. Sen on kirjoittanut Ylen toimittaja Sanna Ukkola. Hän kysyy, miksi vanhemmat hukuttavat lapsensa sokeriin.

– Miksi vanhemmat opettavat kädestä pitäen pienet pilttinsä syömään karkkia, pullaa, kakkuja ja lettua? Ukkola pohtii. Linkki kolumniin.

Ylivoimainen ykkönen

Yle Uutisten suomenkielisten juttujen ulkopuolella yhtä on jaettu selvästi enemmän kuin muita. Jutun on kirjoittanut Ylen englanninkielinen toimitus.

Alko recalls Fireball liqueur over propylene glycol concerns (475 076 tykkäystä ja 997 tviittiä)

Yle News kertoo jutussaan, että suomalainen Alko vetää Fireball-liköörin myynnistä. Juttua on Facebookissa suositeltu luettavaksi 475 076 kertaa.

Sitä on myös luettu paljon: juttu on kerännyt julkaisunsa jälkeen lähes kaksi miljoonaa sivunäyttöä. Linkki juttuun.

Fireball-uutisen lisäksi omissa luvuissaan yhteisöpalvelu Facebookissa on juttu, jossa Yle News kirjoittaa Suomen eduskunnan hyväksyneen sukupuolineutraalin avioliittolain.

Juttu on julkaistu marraskuun lopussa, ja siitä on tykätty 108 279 kertaa. Twitterin perusteella juttu on englanninkielisistä jaetuin. Se on kerännyt 1 336 tviittiä.