Sampsa Kataja: "Keskusta lähestyy hallitusta yritystuki-linjauksissaan"

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja pitää keskustan aiempia kasvurahastoesityksiä mielikuvapolitiikkana. Juha Sipilän (kesk.) uusimpia ajatuksia yritysrahoituksesta Kataja pitää jo järjellisinä.

Sampsa Kataja
Sampsa Kataja
Jari Pelkonen / Yle

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja kiittelee keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän uusia ajatuksia yritysrahoituksesta.

Sipilä sanoiKauppalehdessä, (siirryt toiseen palveluun)että hänen esittämänsä uusi kasvurahasto tarkoittaa nykyisin käytettyjen rahoitustyökalujen eli muun muassa Finnveran ja Teollisuussijoituksen vahvistamista.

– Sipilähän on näillä linjauksilla lähes täysin hallituksen linjoilla, Kataja sanoo.

Porilaiskansanedustaja Katajan mukaan jo tällä vaalikaudella on vahvistettu Finnveran ja Teollisuussijoituksen toimintamahdollisuuksia.

Porvaripuolueet ja yritysrahoitus

Kokoomus on aiemmin arvostellut keskustan Sipilän kasvurahastoajatuksia, koska niiden on tulkittu tarkoittavan uutta rahastoa, joka syrjäyttäisi markkinaehtoista rahoitusta ja lisäisi aluepoliittisesti jaettavan rahoituksen osuutta.

Täysin myötäsukaisesti kokoomuskansanedustaja ei Sipilän haastattelua nytkään kommentoi. Kataja katsoo, että aiemmat esitykset ovat olleet mielikuvapolitiikkaa.

– Järkipuhe näyttää tuottaneen tulosta. Sipilän alkuperäinen esitys uudesta miljardiluokan rahastosta oli ilmeisesti sitä kuuluisaa mielikuvapolitiikkaa. Sipilän esittämä, nykyisten rahoitustyökalujen vahvistaminen 150 miljoonalla vuosittain on edelleen melko paljon, mutta jo järjellisemmässä mittakaavassa, Kataja sanoo.