1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. palkkaturva

Palkkaturvaa maksettu entistä harvemmille

Palkkaturvan saajien määrä on tänä vuonna huomattavasti pienempi kuin vielä viime vuonna. Erityisen suuri pudotus on Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Palkkaturvaa voi hakea, jos työnantaja on tehnyt konkurssin tai hän on muista syistä maksukyvytön.

palkkaturva
Grafiikka palkkaturvaa saaneiden ihmisten määrästä.
Olli Koski / Yle

Palkkaturvaa saavien määrä jää tuntuvasti viimevuotista pienemmäksi. Tähän mennessä palkkaturvaa on saanut Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla yhteensä 165 ihmistä, kun viime vuonna palkkaturvan saajia oli alueella 116 enemmän eli 281.

Myös Etelä-Pohjanmaalla palkkaturvan saajien määrä on pudonnut, mutta ei yhtä rajusti. Tänä vuonna palkkaturvaa on maksettu 242 eteläpohjalaiselle. Määrä on vähentynyt 60:lla viime vuodesta.

Vaikka palkkaturvaa saaneiden määrä on vähentynyt, on maksettu summa hiukan jopa noussut Etelä-Pohjanmaalla. Tänä vuonna palkkaturvaa on maksettu kaikkiaan reilut 1,1 miljoonaa euroa, jossa kasvua on parikymmentä tuhatta euroa.

Syynä on se, että samalle henkilölle on voitu maksaa palkkaturvaa useammin kuin kerran. Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla palkkaturvaa on maksettu tänä vuonna vajaat miljoona euroa.

Ankarimmin konkurssit tai maksukyvyttömyys ovat koetelleet rakennusalaa sekä kemianteollisuutta ja muoviteollisuutta.

Lue seuraavaksi