Kuvaa lumoavat #revontulet

Avaruussäätilanne on revontulten näkemisen kannalta erittäin aktiivinen. Revontulten lumoavaa tanssia voi hyvällä säällä todistaa myös Etelä-Suomessa. Osallistu ja lähetä meille kuva bongauksestasi!

Osallistu
Jouluaaton revontulet Kaakamossa
Joni Lehto

Revontulten lumoavaa tanssia näkee useimmiten Lapin taivaalla, mutta nyt sää on erityisen suotuisa myös niiden näkemiseen myös eteläisessä Suomessa, kertoo Sodankylän geofysiikan observatorion johtaja Esa Turunen.

Meneillään oleva vuosi on tilastojen valossa paras revontulivuosi kymmeneen vuoteen. Auringon aktiivisuus vaihtelee 11 vuoden sykleissä ja nyt aktiivisuus on huipussaan.

Turusen mukaan nyt myös maallikolla on mahdollisuus todistaa poikkeuksellisen paljon revontulia paljain silmin.

Oletko todistanut lumoavan valoilmiön joulukuun lopun aikana? Lähetä meille siitä kuva.

Voit lähettää kuvasi meille alla olevan lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen somedeski@yle.fi (siirryt toiseen palveluun). Kerrothan kuvan lisäksi myös missä kuva on otettu?

Voit osallistua myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #revontulet.

Muistathan, että lähettämällä kuvan alla olevan lomakkeen kautta tai sähköpostilla luovutat Ylelle rajoittamattoman käyttöoikeuden siihen. Yle voi muokata ja jakaa kuvia hallinnoimissaan sisällöissä.Lähetäthän vain kuvia, joihin sinulla on tarvittavat tekijänoikeudet ja muut oikeudet, kuten lupa kuvissa esiintyviltä henkilöiltä.

Artikkelia tarkennettu tiistaina 30.12 kello 7.00: lisätty tieto siitä, että nimenomaan lomakkeen kautta tai sähköpostilla lähetettyjen kuvien käyttöoikeudet siirtyvät Ylelle - tämä oikeuksien luovuttaminen ei siis koske Twitterissä tai Instagramissa jaettuja kuvia.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.