Kreikan lauttaturman uhriluku nousee – kateissa yhä lukuisia

Ainakin kymmenen ihmistä on saanut surmansa Kreikan lauttaturmassa. Kateissa on yhä yli 40 ihmistä, ja heidän etsintäänsä jatketaan. Epäselvää on, oliko laivan matkustajalista ajan tasalla.

Ulkomaat
Italian pelastusviranomaiset valmistelivat Norman Atlantic -aluksella surmansa saaneen henkilön kuljetusta Brindisin satamassa 29. joulukuuta 2014.
Italian pelastusviranomaiset valmistelivat Norman Atlantic -aluksella surmansa saaneen henkilön kuljetusta Brindisin satamassa 29. joulukuuta 2014. Carlo Hermann / AFP / Lehtikuva

Kreikan lauttaturman uhriluku nousee. Turmassa on saanut surmansa ainakin kymmenen ihmistä.

Viranomaiset kertoivat maanantaina päivällä, että merestä lautan lähistöltä on löydetty maanantaina neljä vainajaa. Asian vahvistivat Italian pääministeri Matteo Renzi ja Kreikan laivaliikenteestä vastaava ministeri Miltiadis Varvitsiotis.

Myöhemmin iltapäivällä ja illalla kerrottiin vielä uusista vainajista.

Kaikkiaan turmassa on siten vahvistettu kuolleen kymmenen ihmistä. Sunnuntaina yhden kreikkalaismiehen kerrottiin saaneen surmansa turmassa. Miehen vaimon mukaan pariskunta oli yrittänyt pelastautua palavalta laivalta, mutta he eivät onnistuneet pääsemään pelastusveneeseen. Pariskunta oli ollut useita tunteja veden varassa. Mies oli menehtynyt ennen kuin pelastushenkilökunta onnistui pääsemään heidän avukseen.

Italian merivartioston mukaan kaikki matkustajat on onnistuttu pelastamaan alukselta. Italian viranomaisten mukaan evakuoituja oli yhteensä 427. Viimeisinä laivasta poistui miehistön jäseniä ja laivan italialainen kapteeni. Kapteeni luovutti samalla laivan hallinnan Italian merivartiostolle.

Kateissa yhä yli 40

Kateissa on yhä yli 40 ihmistä. Pelastustyöntekijät jatkavat heidän etsintäänsä merestä.

Epäselvää on, oliko laivan matkustajalista ajan tasalla. Alun perin laivalla kerrottiin olleen yhteensä 478 ihmistä. Italian liikenneministerin Maurizio Lupin mukaan oli mahdollista, että osa matkustajista oli varannut paikan laivalta mutta jättänyt matkustamatta. Italialaisviranomaisen mukaan evakuoitujen joukossa oli lisäksi henkilöitä, jotka eivät olleet matkustajalistalla. Jotkut heistä olivat saattaneet matkustaa ilman lippua.

Laiva ilmoitti hädästään varhain sunnuntaiaamuna, kun sen autokannella oli syttynyt tulipalo. Italian lipun alla purjehtiva laiva oli matkalla Kreikan Patrasista Italian Anconaan.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus