Kadonnutta matkustajakonetta etsitään nyt Borneosta

Entistä laajemmalla etsintäalueella liikkuu nyt kymmeniä laivoja. Australian pääministeri Tony Abbott ei pidä tapausta selittämättömänä.

Indonesiasta Singaporeen matkalla olleen matkustajakoneen etsinnät jatkuvat tänään tiistaina kolmatta päivää. Konetta etsitään nyt myös maa-alueelta Borneossa ja entistä laajemmalta merialueelta. Aluetta haravoi ainakin 30 laivaa, 15 lentokonetta ja seitsemän helikopteria.

AirAsian koneessa oli 162 ihmistä. Yhteys lentokoneeseen menetettiin sunnuntaina runsaat 40 minuuttia sen nousun jälkeen.

Indonesian johtamiin etsintöihin osallistuvat Malesia, Singapore, Australia ja Ranska. Kadonneen koneen lentoperämies oli ranskalainen. Indonesia pyysi apua myös Yhdysvalloilta. Alueelle on nyt matkalla yhdysvaltalaisalus. Apua ovat tarjonneet myös Kiina ja Etelä-Korea. Koneessa oli kolme eteläkorealaista.

Tapausta on vertailtu maaliskuussa Malaysia Airlinesin lentokoneen maaliskuiseen katoamiseen. Australian pääministeri Tony Abbott on kuitenkin kommentoinut, ettei AirAsian koneen katoamisessa ole mitään arvoituksellista. Hän on tulkinnut koneen joutuneen hirvittävään säähän ja pudonneen. Koneesta ei ole löydetty jälkeäkään. Merestä huomattujen öljyläikkien todettiin olevan peräisin kalastusaluksista.