Hirsikoulu saa kannatusta Sysmässä – kuntalaisaloite keräsi alle vuorokaudessa vaadittavan nimimäärän

Sysmässä on kehkeytymässä uuden koulun rakentamisen ympärille erikoinen kiista. Kunta on päättänyt elementtikoulun hankinnasta. Ja ryhmä kuntalaisia vaatii hirsikoulua talkoopuista.

Kotimaa
Metsää Sysmässä
Sysmällä on tuntuva metsäomaisuusJan Kallas / Yle

Sysmäläiset ajavat hirsikoulun rakentamista kuntalaisaloitteella. Kuntalaisaloite.fi-sivustolla maanantaina julkaistu aloite keräsi tiistaiaamuun mennessä yli 120 nimeä.

Jotta aloitteen voi viedä kunnanvaltuustolle, siinä on oltava allekirjoitukset kahdelta prosentilta kunnan äänioikeutetuista. Vaatimus täyttyy jo nyt hirsikoulualoitteessa. Viime kevään eurovaaleissa Sysmässä oli 3524 äänioikeutettua, ja tästä luvusta kaksi prosenttia on noin 70 henkeä.

Allekirjoittaneet vaativat Sysmään hirsirakenteista koulua ekologisista, terveydellisistä ja imagollisista syistä.

– Vaadimme että kunnan päättävät elimet muuttavat aikaisemmat päätöksensä hirsisen kouluhankkeen taakse, todetaan aloitteessa.

Sysmän nykyisissä suunnitelmissa on uuden koulun rakentaminen elementeistä. Hirsikoulualoittetta on ollut panemassa liikkeelle mm. metsänhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Jari Yli-Talonen.

Kunnanjohtaja: Ei kuntalaisaloitteella tehdä mitä vain

Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki sanoo, että kuntalaisaloite käsitellään normaalissa järjestestyksessä, kunhan se täyttää lain vaatimukset.

Kitkiöjoki lisää, että ei kuntalaisaloitteella tehdä mitä vain.

– Ei niillä esimerkiksi kaadeta lainvoimaista päätöstä.

Juttua täydennetty 30.12.2014 klo 11:41 kunnanjohtajan kommenteilla.