Ruununmyllyn vanhassa kivikoulussa kosteusvaurioita

Ruununmyllyn alakoulu liittyi Hämeenlinnassa kosteusvaurioista kärsivien koulujen pitkään jonoon. Ruununmyllyn vanhan kivikoulun alapohja ja seinien alaosat ovat vaurioituneet pahoin, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Kotimaa

Hämeenlinnalaisessa Ruununmyllyn koulun päärakennuksessa on tehty syksyn aikana laaja rakennus- ja kosteustekninen kuntotutkimus. Tutkimus tehtiin, koska vanhan kivikoulun kellarissa oli havaittu kosteusvaurioita ja liikuntasalissa oli tehty hajuhavaintoja.

Linnan Tilapalvelut-liikelaitoksen rakennustekninen asiantuntija Mika Metsäalho kertoo, että joulukuun puolivälissä valmistuneen tutkimuksen mukaan vanhan kivikoulun alapohja ja seinärakenteiden alaosat ovat vaurioituneet pahoin kosteudesta.

Salaojissa on paikallisia tukoksia. Lisäksi sadevesien keräys on puutteellista ja siksi sokkeleihin kertyy tavallista enemmän kosteutta.

Tutkimuksen loppuraportin mukaan myös liikuntasalin lattia kärsii pahoista kosteusvaurioista ja koko rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä on puhdistettava mahdollisimman nopeasti.

– Edellä mainittujen tietojen pohjalta vanhan osan kellarikerroksen käytön rajoitukset pysyvät voimassa, kertoo Mika Metsäalho. Kaupunki päättää mahdollisista koulun tiloja koskevista lisärajoituksista tammikuun alussa.

Hämeenlinnan kaupunki järjestää Ruununmyllyn koulua koskevan tutkimuksen tuloksista tiedotustilaisuuden tammikuun 19. päivä sekä koulun henkilökunnalle että lasten vanhemmille.

Ruununmylllyn alakoulussa on lähes kolme ja puoli sataa oppilasta.