Opiskelija pelasti eksyneen kiinalaistytön pakkasyöstä – maksoi hotelliyön

Sunnuntai-iltana Kemissä oli kova pakkanen, ja keskustassa seikkaili hätääntynyt ja eksynyt kiinalaistyttö vailla majapaikkaa. Tytön onneksi paikalle sattui Susanna Malinen.

Kotimaa
Hotelli Merihovin tekemä Facebook-päivitys hyväntekijästä
Eksyneen kiinalaistytön majoittanut hotelli aikoo laittaa hyvän kiertämään Susanna Malisen pyyteettömän teon ansiosta. Tämä päivitys levisi Facebookissa maanantaina.Yle Perämeri

Kemiläisen Hotelli Merihovin koskettava päivitys lähti leviämään Facebookissa maanantaina. Siinä etsittiin Susanna-nimistä naista, joka oli auttanut junastaan myöhästyneen aasialaistytön hotelliin ja vieläpä maksanut tälle majoituksen.

Sosiaalinen media osoitti voimansa, ja hyväntekijä löytyi. Nyt Susanna Malinen kertoo tarinansa.

Olimme viettämässä kaverin synttäreitä, ja olimme ravintolan edessä. Näin nuoren kiinalaistytön, joka oli siinä aika hätääntyneen näköisenä. Hän kertoi, että oli myöhästynyt viimeisestä jatkoyhteydestä ja oli pyörinyt jo jonkun aikaa keskustassa, ja oli majapaikkaa vailla.

Vein tytön Hotelli Merihoviin, kun se oli siinä lähellä. Respassa kysyimme paljonko huone maksaa, ja kun se oli selvillä, kysyin onko tytöllä varaa maksaa sitä. Hän oli nolona ja katseli kengänkärkiä, ja kysyin haluaisiko hän jutella asiasta ulkona.

Sanoin, etten halua udella hänen varallisuustilannetta, vaan vain tietää onko hänellä varaa huoneeseen. Hän näytti lompakkoa eikä siellä ollut sen vertaa. Eikä itse asiassa paljon muutakaan. Hän oli menossa Ruotsiin, siellä oli kruunuja.

Ajattelin, että teen hänelle siten kuin haluaisin itselle tehtävän, jos olisin eksyksissä yksin ja kylmissään jossain.

Susanna Malinen

Siinä tilanteessa ei tullut muuta mieleen kuin että minä sitten maksan sen hotellin. En viitsinyt häntä viedä kotiinkaan, kun asumme kauempana keskustasta ja ensimmäinen bussiyhteys Haaparannalle lähti aamulla kuudelta.

"Menköön minun pussista"

Maksoin huoneen ja kysyin osaako hän lähteä yksin asemalle, josta bussi lähtee ja hän puisteli päätään. Otimme respasta kartan ja lähdimme yhdessä katsomaan miten sinne pääsee.

Sitten jätin hänet hotellille ja lähdimme omille teillemme. Vaihdoimme kyllä yhteystiedot.

Laitoin hänelle myöhemmin viestiä ja kysyin onko kaikki hyvin. Hän vastasi, että pääsi Haaparannalle ja siitä eteenpäin Kiirunaan, ja oli kovin kiitollinen. Sanoin hänelle jo yöllä, ettei tarvitse maksaa takaisin.

Susanna Malinen
Susanna Malinen teki niin kuin haluaisi itselleen tehtävän.Kotialbumi

Ajattelin, että menköön minun pussista, vaikka olenkin opiskelija. Ajattelin, että teen hänelle siten kuin haluaisin itselle tehtävän, jos olisin eksyksissä yksin ja kylmissään jossain aivan tuntemattomassa kaupungissa.

Malisen teko ei ole jäänyt huomiotta, ja kiinalaistytön majoittanut hotellikin haluaa kiittää hyväntekijää. Hotelli aikoo olla yhteydessä Maliseen.