Inarin Skábmagovat-festivaali keskittyy Latinalaiseen Amerikkaan

Alkuperäiskansojen elokuvafestivaali Skábmagovat järjestetään 22.-26. tammikuuta Inarissa. Päävieraaksi saapuu mapucheohjaaja Jeannette Paillán Chilestä.

kulttuuri
Noidan kirot -elokuvan mainos
Skábmagovat

Elokuvafestivaalin päävieras, chileläinen Jeannette Paillán on alkuperäiskansojen elokuvaa kehittävän CLACPI:n perustajajäsen. Hän johtaa myös Etelä-Amerikan suurinta alkuperäiskansojen elokuvafestivaalia. Viime tammikuussa Paillán sai Espanjasta arvostetun Bartolomé de las Casas -palkinnon Amerikan alkuperäiskansojen eteen tekemästään työstä.

Teemaohjelmisto tarjoaa tuokiokuvia muun muassa Perusta, Ecuadorista, Panamasta ja Brasiliasta. Aiheet ulottuvat Perun ketšuayhteisöjen arjesta Ecuadorin kichwojen taisteluun maidensa puolesta.

Elokuvia ja dokumentteja esitetään myös Kanadan inuiittialueilta, Venäjän jakuuttiaavikoilta ja Saamenmaan tuntureilta. Tarkempi ohjelmisto on julkaistu festivaalin nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Alkuperäiskansojen elokuvafestivaali Skábmagovat (Kaamoksen kuvia) järjestetään nyt 17. kerran. Festivaali pidetään Inarissa 22.–26. tammikuuta 2015. Festivaalin suojelija on rouva Jenni Haukio.