Alus hädässä Korfun saaren lähellä – asemiehiä ehkä laivalla

Aluksen uskotaan kuljettavan paperittomia siirtolaisia, kertovat kreikkalaisviestimet.

Ulkomaat
Kuvakaappaus Marine Trafficin sivuilta.
Kuvakaappaus Marine Trafficin sivuilta.Marine Traffic

Satoja matkustajia kuljettava alus on joutunut hätään Kreikan Korfun saaren edustalla, kertoo Kreikan yleisradioyhtiö Nerit.

Alus on viestinten tietojen mukaan lähettänyt hätäviestin, jonka mukaan aluksella olisi aseistautuneita ihmisiä. Kreikan merivariosto ei vahvista, että aluksella olisi asemiehiä. Epäselvää on, mikä tilanne aluksella on. Uutistoimisto AP:n mukaan hätäviestin olisi lähettänyt yksi laivan matkustajista.

Kreikan laivaliikenteestä vastaavan ministeriön mukaan kyseessä on rahtialus Blue Sky M, joka purjehtii Moldovan lipun alla ja oli matkalla Kroatiaan. Ministeriön tiedottajan mukaan aluksen uskotaan kuljettavan satoja paperittomia siirtolaisia. Sisällä olisi ainakin 600 mahdollisesti syyrialaislähtöistä siirtolaista.

Laivaliikennettä seuraavan Marine Traffic -sivuston mukaan alus oli muuttanut kurssiaan äkillisesti tiistaiaamuna ja ottanut suunnan kohti Italiaa Kreikalle kuuluvan Othonin saaren eteläpuolella.

Uutistoimisto AFP:n mukaan aluksella epäillään konevikaa. Sääolosuhteet ovat huonot merialueella ja tuulennopeus on kova, yli 13 metriä sekunnissa. Satoja ihmisiä kuljettanut autolautta Norman Atlantic syttyi tuleen ja joutui merihätään samalla merialueella sunnuntaina.

Kreikka on lähettänyt pelastushelikoptereita alueelle, kertoi kreikkalainen Skai-radio. Paikalle on matkalla Kreikasta helikoperi ja sota-alus, kertoo Yle Uutisten toimittaja Ateenassa Sara Saure.

– Viimeksi marraskuun lopulla yli 500 paperitonta siirtolaista ja aseistautuneita salakuljettajia kuljettanut rahtialus jäi vaikeiden sääolojen armoille Kreetan edustalla. Norman Atlanticin onnettomuus ja nyt tämän päivän uusi vaaratilanne nostivatkin puolue-edustajien tv-keskustelussa iltapäivällä esille siirtolaiskysymyksen, josta tulisi myös puhua Kreikan vaaliperiodin aikana, kertoo Saure.

Aiemmin Kreetan tapauksessa viranomaiset saivat vastaavan yhteydenoton alukselta, mutta osoittautui, että laivalla ei ollut asemiehiä, kertoo brittilehti Telegraph.

Lähteet: Reuters, AFP, AP