Hädänalaiset kissat saivat museovieraat heltymään Oulussa – Kissanruokaa kertyy kasapäin

Oulun taidemuseon kampanja, jossa kissanruokapurkilla pääsee taidenäyttelyyn on ollut menestys.

kulttuuri
Oulun taidemuseon kissanruokakeräyksen satoa
Tuija Ontero

Oulun taidemuseon eläinaiheisen Häntä pystyyn! – Terveisin kissat koirat -näyttelyn sisäänpääsumaksuksi kelpaa esimerkiksi kissanruokapurkki.

Lauantaina alkaneen kampanjan ensimmäisten päivien aikana pääsymaksuina on saatu jo lavallinen tavaraa, iloitsee Oulun taidemuseon asiakaspalveluvastaava Tuija Ontero.

– Ensimmäisenä paikalle tuli lauantaina äiti, isä ja pieni lapsi ja kaikilla oli kissanruokapurkit kädessä. Meillä on tällä hetkellä jo vaihtolavallinen kissanruokaa aulassa. Siellä on myös lääkkeitä, leluja ja kantokoppia. Eilen piti pyytää jo toinen rahalipaskin, kun ensimmäinen täyttyi. Ihan mahtavaa, Ontero tunnelmoi.

Eläinsuojeluyhdistys innostui kampanjasta

Museoon kertyneet tarvikkeet luovutetaan Oulun ja Meri-Lapin eläinsuojeluyhdistyksille. Yhdistysten sijaiskodit tarjoavat kodittomille eläimille hoitopaikan, jossa ne voivat odottaa uuden omistajan löytymistä.

– Valitettavasti yhdistykseltä työt eivät ole loppuneet tänäkään vuonna. Meillä on jatkuvasti tarvetta kissanruoalle ja tarvikkeille. Tämä on mahtavan hieno idea, sanoo Oulun Seudun eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Johanna Heffernan.

Tiukka taloudellinen tilanne näkyy myös kotieläinten elämässä, mutta Johanna Heffernan kertoo, että vaikka monessa kodissa rahat ovat tiukassa, tuo kotieläin arkeen myös iloa ja lohtua.

Valtaosa eläinsuojeluyhdistyksen kautta uutta kotia etsivistä eläimistä on kissoja. Tänä vuonna kaikille kodittomille eläimille on löytynyt uusi koti.