1. yle.fi
  2. Uutiset

Perussuomalaiset: Miesäänestäjien epävarmuus selittää kannatuksen laskua

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo pitää kannatuksen laskua 13,3:een prosenttiin "hyvänä herätyksenä".

Kotimaan uutiset
Riikka Slunga-Poutsalo
Riikka Slunga-PoutsaloYle

Koko syksyn laskenut perussuomalaisten kannatus putosi 13,3:een prosenttiin Yle Uutisten joulukuun mittauksessa. Elokuun 17,1 prosentin lukemista puolueen kannatus on pudonnut noin prosenttiyksikön joka kuukausi.

Perussuomalaisia galluptulos ei vielä huolestuta, sanoo puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

– Nämä gallupit näyttävät kyllä siltä, että epävarmojen ihmisten osuus on aika suuri, niiden jotka odottavat niitä vaihtoehtoja. Tämä on hyvää herätystä meille siitä, että kannattajat tarvitsevat selkeän linjan myös paikallisesti turuilla ja toreilla, että sanoma menee varmasti perille.

Puoluesihteeriä ei hätkäytä sekään, että joulukuun mittauksessa vain kuusi prosenttia naisista äänestäisi perussuomalaisia.

– Emme ole koskaan olleet kauhean naisvaltainen puolue, toisin kuin keskusta tai demarit. Miesäänestäjien epävarmuus on suurempi selitys meidän kohdallamme tälle gallupin laskulle. Emme me lähde väkisin runnomaan itseämme naisäänestäjille sopivaksi. Naisjäsenten määrä on yhä edelleen kasvussa, ja se on positiivista.

Slunga-Poutsalo ei halua kommentoida perussuomalaisten mahdollisuuksia päästä seuraavaan hallitukseen.

– Jätetään hallitushaikailut sitten siihen vaalituloksen ratkeamiseen. Nyt selkeästi vaihtoehdot pöytään ja vastaukset myös muilta puolueilta siihen, että miten tätä vaikeaa tilannetta koko maassa lähdetään ratkomaan.

Lue seuraavaksi