Hätäviestin Kreikassa lähettänyt alus: Emme ole hädässä

Kapteenin mukaan alus ei ollut vaarassa eikä se ole pyytänyt apua. Laiva jatkaa matkaa kohti Italiaa. Italian viranomaiset aikovat tarkastaa aluksen.

Ulkomaat

Kreikassa Korfun saaren lähellä iltapäivällä hätäviestin lähettäneellä rahtilaivalla ei laivan kapteenin mukaan ole hätää, kertoo uutistoimisto AP.

Aluksen avuksi ja tilannetta selvittämään iltapäivällä lähtenyt kreikkalainen fregatti oli saanut yhteyden laivaan. Kapteenin mukaan alus ei ollut vaarassa eikä se ole pyytänyt apua. Laiva jatkoi matkaa kohti Italiaa ja on Italian aluevesillä.

Uutistoimisto AP haastatteli nimettömänä pysytellyttä merivartioston virkailijaa.

Kreikan viestimet kertoivat aiemmin päivällä, että alukselta olisi lähetetty viesti, jonka mukaan laiva kuljetti satoja syyrialaisia pakolaisia ja että laivalla olisi aseistautuneita ihmisiä. Tiedot laivasta ja sen mahdollisista matkustajista olivat illalla yhä epäselviä ja Italian viranomaiset ilmoittivat aikovansa tarkastaa aluksen myöhemmin tiistai-iltana tai keskiviikkoaamuna.

Italia lähetti alusta vastaan rannikkovartioston helikoptereita. Rannikkovartion viranomaiset pyrkivät laivalle varmistamaan, onko aluksella hätää ja että tilanne oli hallinnassa.

Kreikan merivartioston turvallisuusoperaatiosta vastaava amiraali Nikolaos Patrinos kertoi aiemmin illalla, että laivalta tulleessa viestissä laivalla kerrottiin olevan siirtolaisia ja pyydettiin vettä, ruokaa ja peittoja.

Kreikkalaisviestinten ja Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Kreikan merivartioston helikopteri olisi lentänyt aluksen yli eikä se ollut havainnut laivan kannella siirtolaisia.

Lähteet: AP, Reuters