Leikkimielinen ennustaminen on yhtä hauskaa sokeritinallakin

Jos aiempien vuosien uudenvuoden tinat ovat jääneet jonnekin komeron kätköihin, niin ne voi mainiosti sulattaa ennustustarkoituksessa uudestaankin. Uusia tinoja ei kuitenkaan tarvitse hankkia, sillä ekologisempaa ennustamista voi leikkimielellä kokeilla sulattamalla hienoa sokeria.

Kotimaa
Kauhojen varressa Heidi Hannukainen ja Jari Vesa
Kati Siponmaa / Yle

Yle Perämeren kokeilevassa keittiössä valettiin uudenvuodenaattona tinaa.

Sen ekologisempi versio syntyy sokerista. Liedellä voisi varmaan sulattaa täsmämäärän sokeria suoraan tinakauhassakin, mutta toimituksen induktioliesi laittoi sulatushommissa olleet Heidi Hannukaisen ja Jari Vesan mietteliäiksi.

Tuoko ensi vuosi paljon muutoksia?

Heidi Hannukainen

Hienoa sokeria laitettiin sitten kattilan pohjan peitoksi ja kun sokeri oli muuttanut värinsä kauniin ruskeaksi, sitä kahmaistiin kauhalla kylmällä vedellä täytettyyn ämpäriin.

Kuuman sokerin kanssa täytyy muistaa olla varovainen ja puhdistusvaiheessa nopea. Kattila tai pannu pitää heti täyttää kuumalla vedellä.

Ja ne tulkinnat...

Ensimmäinen "tina" ennusti Vesan tulevaisuutta ja tulkinnan sai tehdä kollega.

– Hieman hataralta näyttää. Tuoko ensi vuosi paljon muutoksia? Vai liittyisikö tämä sinun aineenvaihduntasi toimintaan, pohtii Hannukainen "läjää" tulkitessaan.

Ensi vuoden alkuhan todentotta tuo työelämässä monenlaisia muutoksia, mutta joko pitäisi alkaa nuorta toimittajatarta onnitella, sillä hänen "tinansa" ennustus enteilee uuden elämän kasvua selkeämmin kuin mikään.

– Ensin katsoin, että tämä on puu, mutta aivan selvästihän tämä on istukka, hihkuu Vesa.