Meri-Lapin alkuvuotta värittivät synkeät tunnelmat.
Stora Enso ilmoitti tammikuussa, että se sulkee paperikone ykkösen Veitsiluodon tehtaalla Kemissä. Alasajo oli nopea ja alasajon myötä 90 ihmisen työt loppuivat.
Kylmä kyyti jatkui taas helmikuussa, kun Vapo puolestaan kertoi jäädyttävänsä Kemin Ajokseen suunnitellun biodieseltehtaan hankesuunnittelun.
Pettymys seutukunnassa oli karvas, sillä tehdas olisi tuonut 100-200 pysyvää työpaikkaa ja rakennusaikana töitä 800 rakentajalle.
Kuntien yhdistyminen oli taas tapetilla

Kuntaministeri määräsi kesäkuussa, että Meri-Lapissa on toimitettava erityinen kuntajakoselvitys, koska kunnat eivät itse saaneet lain edellyttämää selvitystä aikaiseksi.
Joulukuussa julkistettu selvitysmiesten näkemys oli, että Kemin, Keminmaan ja Simon on syytä yhdistyä. Kunnissa ehdotukseen otetaan kantaa kevättalvella.
Synnäri sai jatkoaikaa

Myös Meri-Lapissa taisteltiin raivokkaasti oman synnystysosaston säilyttämisen puolesta. Aloite pieniä synnytyssairaaloita uhkaavan päivystysasetuksen muuttamisesta jalkautti seutukunnan asukkaitanimien keruuseen.
Kovan äänen pitäminen oman synnytysosaston puolesta kannatti, sillä joulukuussa peruspalveluministeri Susanna Huovinen allekirjoitti poikkeusluvan, joka mahdollistaa synnytystoiminnan jatkumisen Länsi-Pohjan keskussairaalassa ainakin kesään 2017 asti.
Joululahjaksi maakaasuterminaali
Alkuvuoden biodiesel-pettymykseen saatiin lääkitystä juuri joulun alla, kun Manga LNG ilmoitti nestekaasuterminaalin rakentamisesta Tornion Röyttään. Työt alkavat tammikuussa. Rakennustyömaa tuo alueelle 260 henkilötyövuotta ja kymmeniä miljoonia euroja rahaa.
Kauppakeskuksen rakentaminen rajalle ilahdutti Torniossa kuten myös Keminmaan kylpyläsuunnitelma.
Urheilusta Meri-Lapissa muistetaan PS Kemin nousu jalkapallo Ykköseen, Meri-Lappi Unitedin hyvä debyyttikausi Naisten Liigassa ja tietenkin Sami Jauhojärven olympiakulta.