Lentosotakoulun lippu laskettiin viimeisen kerran

Kauhavan lentosotakoulun pihalla järjestettiin tunnelmallinen lipunlaskutilaisuus keskiviikkona toiminnan päättyessä vuodenvaihteeseen. Ilmavoimilla on Kauhavalla pitkä historia ja etenkin tämän viimeisen toimintavuoden ajan sen toimintaa on saatellut kuntalaisten positiivinen myötäeläminen.

Kotimaa
Viimenen lipunlasku Kauhavan lentosotakoululla järjestettiin juhlallisesti.
Tarmo Niemi/Yle

Ilmavoimilla on Kauhavalla pitkä historia. ja pitkät ovat olleet myös kauhavalaisten jäähyväiset nyt vuodenvaihteessa toimintansa lopettavalle Lentosotakoululle.

– Tämä on haikea ja tunnelmallinen paikka, mutta meidän on tehtävä se, mikä kuuluu tehdä ja tänään on se lipun viimeinen laskeminen, kuvailee tunnelmia Lentosotakoulun johtaja, everstiluutnantti Antti Koskela Lentosotakoululta hetkeä ennen kuin Lentosotakoulun pihalla järjestettiin historian viimeinen lipunlaskutilaisuus toiminnan loppumisen merkiksi.

– Perinneaukiolle on kokoontunut kyläläisiä ja henkilökuntaamme. Laskemme lipun sen merkiksi, että Lentosotakoulu lakkaa, Koskela sanoo.

Paljon myötäelämistä

Kauhavalaisia Lentosotakoulun lähtö koskettaa monella tapaa. Osa koulun väestä siirtyy Tikkakoskelle ilmasotakouluun.

– Yli 2600 sotilaslentäjää saatettu täältä alulle ja sitä ennen lentoreserviupseerikurssin oppilaita yli 5000. Työ jatkuu suomalaisena, ei se ole sinällään paikkaan sidottua, Antti Koskela toteaa ja sanoo itsekin tulleensa aikanaan Kauhavalle lentoreserviupseerikoulutukseen.

– Tämä on mulle koti.

Viimeistään Lentosotakoulun lakkauttamisen myötä on tullut selväksi, että koululla on kauhavalaisille tärkeä merkitys. Kysymyksiin siitä, miltä toiminnan loppuminen tuntuu, on Koskelan mukaan saanut vastata tiuhaan.

– Ei se ole yllättänyt. On ollut erittäin positiivisia tunnelmia ja ihmiset ymmärtävät tilanteen. Paljon myötäelämistä, Koskela sanoo.

Ennen kuin lähtee vastaanottamaan uutta vuotta, everstiluutnantti Antti Koskela luovuttaa pois koulun avaimet ja sammuttaa sieltä valot.

Kauhavan lentosotakoulun lippu laskettiin salosta viimeisen kerran 31.12.2014
Lipunlaskutilaisuus Kauhavan lentosotakoululla 31. joulukuuta 2014Tarmo Niemi/Yle