Kimurantti parkkikiekko, litteän vatsan salaisuus ja Pasilan kivilinna – tässä Yle Helsingin vuoden luetuimmat jutut

Yle Helsingin nettisivujen vuoden luetuimpien juttujen kärjessä oli niukasti uutisia ja kosolti elämänohjeita. Mutta mikään ei kiinnostanut niin kuin maakunnan uudet ylioppilaat.

Pysäköintikiekko
Uudenmaan luetuimmat jutut vuonna 2014
Yle

Uudenmaan uutisvuoteen mahtui paljon asiaa metron automatisoinnista, metropolikaupungista ja

Yle Helsingin kymmenen luetuinta juttua vuonna 2014

1. Uudenmaan uudet ylioppilaat (211 419 sivunäyttöä)

Listat uusista ylioppilaista ovat vuodesta toiseen netin luetuinta kamaa. Niin myös tänä vuonna ja todennäköisesti myös tulevinakin vuosina. Eroa toiseksi luetuimpaan juttuun oli lähes 50 000 hiirennäpäytyksen verran. Mutta kuinkas paljon niitä valkolakkeja olikaan? Linkki juttuun.

2. Tiesitkö tämän parkkikiekosta?

Niin, tiesitkö? Veikkaanpa ettet tiennyt. Ainakin 171 523 suomalaista tietää sen nyt, sillä noin moni näpsäytti auki tuon parkkikiekkoa koskevan juttumme. Linkki juttuun.

3. Laihduta läskiä, älä lihaksia – näin onnistut

Laihdutusvinkit kiinnostavat aina. Yle Helsinki kokosi asiantuntijoiden vinkit siitä, miten läskistä pääsee eroon lihaksia menettämättä. Mutta paljonko laihduttajan tulee syödä proteiinia? Kokeile ihmeessä jutun proteiinilaskuria, niin tiedät: Linkki juttuun.

4. Asunnoton Kati alkoi rakentaa Pasilaan kivilinnaa syksyllä 1995 – työ jatkuu edelleen

Tämä oli erikoinen juttu. Metsän suojassa, kivenheiton päässä Ilmalan junaseisakkeesta sijaitsee varsin erikoinen rakennelma: Kivilinna keskellä Pasilaa. Kati Sinenmaa on rakentanut metsään kivilinnaa jo vuodesta 1995, eikä loppua näy. Linkki juttuun.

5. Tässäkö ratkaisu pääkaupunkiseudun asuntopulaan?

Pääkaupunkiseudun asuntopula ja asuntojen hinta on suosittu puheenaihe. Sen osoittanee myös suuri kiinnostus tähän nettijuttuun, jossa esiteltiin yhtä mahdollista ratkaisua pulmaan. Linkki juttuun.

6. Uudet alkoholimääräykset hyydyttivät Puistobluesin

Järvenpään Puistobluesiin sai ennen tuoda omat alkoholijuomat evääksi, mutta ei enää. Seurauksena oli musertava yleisökato – ja laaja sometuohtumus. Linkki juttuun.

7. Tavoitteena litteä vatsa? Katso asiantuntijoiden treenivinkit

Litteä vatsa on ilmeisesti hyvin monen suomalaisen haaveena, sillä Yle helsingin luetuimman kymmenen jutun joukossa oli peräti kolme laihduttamiseen ja syömiseen liittyvää juttua. Mutta kumpi on tehokkaampaa, isojen lihasryhmien harjoittaminen vai vatsaliikkeet? Lue niin tiedät! Linkki juttuun.

8. Vatsa turvonnut kuin rantapallo - onko syy viljoissa?

Vatsan turpoamiseen lienee useitakin mahdollisia syitä, mutta tässä ainakin yksi niistä. Ainakin herkkävatsaisten kannattaa lukea tämä juttu. Linkki juttuun.

9. Kantasolurekisteri huutaa miehiä hätiin: "Liekö piikkikammoa vai empatian puutetta"

Tämä juttu sai varmasti monen miehen omantunnon kolkuttamaan. Kolme neljäsosaa Suomen kantasoluluovuttajista on naisia. Tätä juttua jaettiin Facebookissa lähes 20 000 kertaa. Toivottavasti muutama jutun jakajista päätyi jakamaan myös omia kantasolujaan niitä tarvitseville. Linkki juttuun.

10. Laske sinileväjalanjälkesi: Oletko Itämeren suurlannoittaja vai rakkolevän paras ystävä?

Kuinka voit omilla valinnoillasi vaikuttaa sinilevän määrään ja vesistöjen kuntoon ylipäänsä? Onko väliä, syötkö norjalaista viljeltyä lohta, vai Itämeren kirjolohta? Tämän testin tehtyäsi tiedät, oletko rakkolevän paras kaveri. Linkki juttuun.