Pikaluistelija Pekka Koskelan uuden vuoden toive: Terveyttä ja kovaa vauhtia

Pikaluistelilja Pekka Koskela myhäilee tyytyväisenä: luistelukunto alkaa löytyä pitkän toipilasajan jälkeen. Kauden tavoite on tehdä omasta mielestä onnistunut suoritus ja toive vuodelle, että terveyttä ja vauhtia piisaisi.

urheilu
pikaluistelija pekka koskela
Elina Niemistö / Yle

Haastatteluun saapunut pikaluistelija Pekka Koskela myhäilee tyytyväisenä kysyttäessä tämänhetkisiä tunnelmia.

– Olen päässyt ennen joulua vetämään kunnon täysipainoisia vauhtiharjoituksia ensi kertaa tänä syksynä, Koskela hymyilee.

– Se on monipuolinen tunne: tietynlaista helpotusta ja innostuneisuutta, semmoista pikkupoikamaisuutta aika paljon. Kaikenkaikkiaan hyvä fiilis, että sain tehtyä vauhtia jäälläkin jo ennen joulua.

Sellainen veto, johon itse on tyytyväinen

Koskela on kärsinyt keväällä tehdyn leikkauksen jälkimainingeissa syntyneistä vaivoista, jotka ovat vaikuttaneet luisteluun.

– Se on kai aika normaali urheilijan sisäisen kamppailun paikka. Kun intohimoisesti mennään päivä toisensa jälkeen ja katsotaan kilpailuja, joista löytyy motivaatio. Tuntui vähän vaikealta, jos työkalut riisutaan, on vaikea tehdä hommia, Pekka Koskela pohtii tunnelmiaan, mutta siirtyy heti takaisin tämänhetkiseen positiiviseen fiilikseensä:

– Aiemmin olen mennyt kausi kerrallaan, ja oikeastaan en elä tulevia enkä menneitäkään, kun nykyinen hetki on niin mielenkiintoinen ja kiehtova. Mutta nyt voisi sanoa, että olen motivoitunut useammaksi kaudeksi kerrallaan. On kunnia luistella maajoukkuetasolla ja maailman parhaita luistelijoita vastaan. Siitä nautin, Koskela sanoo.

Pekka Koskela asettaa tavoitteekseen tietysti kansainväliset kisat, mutta lähempänä on muitakin tavoitteita.

– Nyt pystyy tekemään jonkun aikajänteen kalenteriin, Koskela toteaa terveydentilaansa viitaten.

– Kauden päätavoite on, että pystyn tänä talvena vetämään sellaisen vedon, että se on omasta mielestäni hyvä.

"Nyt on luottavainen fiilis"

Kokenut urheilija kertoo malttavansa odottaa rauhassa sekä kuntoutumista, silloin kun sen aika on, että sitä, että huippukunto löytyy oikeaan aikaan.

– Haen tähän semmoisen kuuden viikon jakson, jossa rakennan vauhtia. Se on aloitettu, mutta kolmikymppisenä pitää olla vähän väljempi tapa mennä siihen kuippukuntoon. Vähän kutittelemalla, Pekka Koskela naurahtaa luottavaisena.

– Ei ole epäilyksiä ollenkaan. Uskoa on haettu ja saatu ja nyt on luottavainen fiilis.

Koskela kertoo viihtyvänsä harrastusten, kirjallisuuden ja esimerkiksi elokuvien parissa silloin, kun ei luistele. Myös Seinäjoen asuntomessualueelle rakentuva talo vaatii osansa energiasta. Uuden vuoden toive vuodelle 2015 on selvä:

– Odotan terveyttä. Terveyttä ja siihen kovaa vauhtia, siitä nautin.