1. yle.fi
  2. Uutiset

OP-Pohjolaan kohdistui palvelunestohyökkäys – verkkopalvelut toimivat jälleen

OP-Pohjolan verkkopalvelut joutuivat uudenvuodenaattona palvelunestohyökkäyksen kohteeksi. Hyökkäys aiheutti häiriöitä OP-Pohjolan verkkosivuston ja maksukorttien toimintaan.

Kotimaan uutiset
Henkilö maksaa Visa electron -kortilla.
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

OP-Pohjolan verkkopalvelujen kaatuminen uudenvuodenaattona johtui palvelunestohyökkäyksestä, finanssiryhmä kertoo Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Häiriöt OP-Pohjolan verkkopalveluissa alkoivat iltapäivällä uudenvuodenaattona. Varhain torstaiyönä OP-Pohjolan verkkopalvelut toimivat jälleen. Viestintäjohtaja Carina Geber-Teirin mukaan varmuus siitä, että verkkopalvelut ovat toimineet jatkuvasti, saatiin torstaina hieman ennen kello yhtä.

Geber-Teirin mukaan OP-Pohjolan asiakkaiden täytyy silti edelleen varautua mahdollisiin häiriöihin. OP-Pohjolalla on noin 3,7 miljoonaa henkilöasiakasta ja noin 430 000 yritysasiakasta.

OP-Pohjola kertoo, että se joutui palvelunestohyökkäyksen kohteeksi viimeisen vuorokauden aikana. Palvelunestohyökkäyksessä verkkosivustolle kohdistetaan paljon haitallista liikennettä, minkä seurauksena sivusto ei pysty palvelemaan asiakkaitaan.

Geber-Teir kertoo, että OP-Pohjola selvittää nyt tilannetta viranomaisten ja operaattorien kanssa. Tapauksen selvittelyssä on mukana muun muassa tietoturva-asioista vastaava viranomainen Kyberturvallisuuskeskus. OP-Pohjolan verkkopalvelujen tuottaja on tietotekniikan palveluyritys Tieto.

Geber-Teirin mukaan asiantuntijat eivät ole vielä varmistaneet OP-Pohjolalle, mistä haitallinen liikenne OP-Pohjolan verkkopalveluihin tulee. Geber-Teir ei halua spekuloida sillä, mikä taho on hyökkäyksen takana.

OP-Pohjola pyrkii kertomaan lisätietoja asiasta torstaina.

Lue seuraavaksi