1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hannes Hynönen liikuttui presidentti Niinistön puheesta: "Vallan ihmeellinen juttu – että hän muisti" (video)

Presidentti Sauli Niinistö mainitsi uudenvuodenpuheessaan sotaveteraani Hannes Hynösen. Yle Uutiset haastatteli Hynöstä tuoreeltaan puheen jälkeen.

Hannes Hynönen

Sotaveteraani Hannes Hynönen on liikuttunut.

– Johan tämä on ihan valtava juttu.

Hän on juuri seurannut televisiosta presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuhetta. Niinistö mainitsee puheessaan myös Hannes Hynösen: Hän sanoo ymmärtäneensä Hynöstä siten, että hyvän elämisen osaaminen vaatii itsetuntemusta. Muistelee mukavat, mutta tietää ikävät, presidentti totesi.

Hynönen on Niinistön puheesta liikuttunut. Hän sanoo, että puheen sisältöä on ajateltava hetki.

– Vallan ihmeellinen juttu, enhän minä tuollaista osannut odottaa.

– Silloin, kun oltiin Presidentinlinnassa kuudes päivä, presidentti oli samassa huoneessa veteraanien kanssa. Siinä keskusteltiin asioista: mitä tuumataan mistäkin. Siinä oltiin lähekkäin. Oli tämä kyllä harvinainen juttu. Että hän muisti, Hynönen sanoo Yle Uutisten haastattelussa.

Hynönen kertoo tämänpäiväisen kokemuksen olevan sellainen, että "ajatuksen aiheita on".

– On muisteltavaa.

Hynösellä on selvä vastaus kysymykseen siitä, millaisia uudenvuoden terveisiä hän lähettää suomalaisille. Mielessään hänellä on ennen kaikkea nuorisotyöttömyys.

– Se minua kiusaa, että nuorisolla on niin paljon työttömyyttä. Se on minusta harmillinen juttu… Nuorille pitäisi olla työtä.

Jos nuori on joutilaana, mieleen voi tulla ilkeyksiä, hän sanoo.

– Pitää olla työ, mistä elää ja vastaa.