1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Ranskalainen taloustieteilijä kieltäytyy korkeasta kunnianosoituksesta

Thomas Pikettyn nimi löytyi torstaina julkaistulta Ranskan kunnialegioonan ritarin arvon saavien listalta. Pikettyn mukaan ei ole hallituksen rooli päättää, kuka on kunnianarvoisa. 

talous
Ranskalainen taloustieteilijä Thomas Piketty valokuvattuna Pekingissä 15. marraskuuta.
Ranskalainen taloustieteilijä Thomas Piketty valokuvattuna Pekingissä 15. marraskuuta.Fred Dufour / AFP / Lehtikuva

Vaikutusvaltainen ranskalainen taloustieteilijä Thomas Piketty on kieltäytynyt korkeasta kunnianosoituksesta.

Pikettyn nimi löytyy Ranskan kunnialegioonan ritarin arvonimen saajien listalta, mutta hän ei halua vastaanottaa huomionosoitusta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kieltäytyminen tarkoittaa sitä, että Piketty ei ota vastaan kunniamerkkiä eikä hänestä tule kunnialegioonan jäsentä.

Piketty sanoo kieltäytyvänsä, koska hänen mielestään ei ole hallituksen rooli päättää, kuka on kunnianarvoisa. Hänen mukaansa hallituksen olisi parempi keskittyä Ranskan ja Euroopan talouskasvun elvyttämiseen.

Torstaina julkaistulla listalla on lähes 700 kunnianosoituksella huomioitavaa henkilöä. Arvonimen saajille annetaan oikeus käyttää itse hankittavaa Ranskan kunnialegioonan kunniamerkkiä, jota saa kantaa myöntämisseremonian jälkeen.

Piketty, joka on saanut maailmalla huomiota myyntimenestykseksi nousseesta Capital in the Twenty-First Century -teoksestaan, on kritisoinut presidentti François Hollanden hallitusta.

Uutista tarkennettu 4.1. kello 5:45: Täsmennetty kieltäytymistä.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi