1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mitä mieltä olet presidentin uudenvuodenpuheesta?

Presidentti Niinistö linjasi uudenvuodenpuheessaan Suomen paikan olevan lännessä ja toivoi Venäjän ja lännen vastakkainasettelukierteen katkeavan. Mitä mieltä olet presidentin puheesta?

Kotimaan uutiset
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö uudenvuodenpuheen nauhoituksessa presidentinlinnassa Helsingissä 30. joulukuuta 2014.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö uudenvuodenpuheen nauhoituksessa presidentinlinnassa Helsingissä 30. joulukuuta 2014.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistö otti uudenvuodenpuheessaan kantaa Ukrainan kriisiin, Venäjään sekä Suomen puolustukseen.

Presidentti oli tyytyväinen Suomen linjaan Ukrainan tapahtumissa. Suomi on mukana hakemassa ratkaisua ja säilyttää toisaalta tiiviin keskusteluyhteyden venäjään. Presidentti näki lännen ja Venäjän vastakkainasettelun kierteen katkaisemisen olevan välttämätöntä.

Niinistö linjasi puheessa Suomen paikan olevan lännessä.

– Venäjä hyvin tietää, että Suomi on ja pysyy osana länttä, hän sanoi.

Presidentti Niinistö luonnehti Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjan ”aktiiviseksi vakauspolitiikaksi”. Haasteena on hänen mukaansa uskottavan puolustuksen turvaaminen vastaamaan muuttunutta tilannetta ja yllättäviäkin uhkakuvia, eikä tämä ole presidentti Niinistön mukaan mahdollista ilman tuntuvia lisäpanostuksia.

Mitä mieltä olet presidentin uudenvuodenpuheesta?

Lue seuraavaksi