Turmalautta saatiin hinaukseen Italiassa tutkittavaksi

Syyttäjä pitää mahdollisena, että sunnuntaina tuleen syttyneeltä Norman Atlantic -autolautalta löytyy lisää vainajia.

Ulkomaat
Joukko Norman Atlantic -autolautalta pelastunutta matkustajaa saapui Ateenan lentokentälle 31. joulukuuta.
Joukko Norman Atlantic -autolautalta pelastunutta matkustajaa saapui Ateenan lentokentälle 31. joulukuuta.Angelos Tzortzinis / AFP / Lehtikuva

Välimerellä sunnuntaina tuleen syttynyt autolautta Norman Atlantic on saatu hinaukseen ja se on matkalla viranomaisten tutkittavaksi Italian Brindisiin, kertovat italialaisviestimet.

Turmaa tutkiva syyttäjä Giuseppe Volpe määräsi laivan hinattavaksi Italiaan, jotta viranomaiset voisivat etsiä mahdollisia muita kuolonuhreja aluksen sisäkerroksista ja selvittää sunnuntaisen tulipalon syttymissyyn.

Syyttäjä pitää mahdollisena, että laivalta löytyy lisää vainajia. Osa matkustajista nukkui hyteissään tulipalon syttyessä autokannella eivätkä he ehkä saaneet varoitusta palosta ajoissa. Lisäksi laivalla tiedetään olleen salamatkustajia, joiden kohtalo on epäselvä.

Turmassa sai surmansa ainakin 11 ihmistä. Kaksi muuta kuoli laivan hinausyrityksessä. Myrskyinen sää on estänyt hinaajien kiinnittymisen alukseen viime päivinä.

Kateissa olevien lukumäärä yhä epäselvä

Italian merivartiosto vuorostaan kertoi torstaina, että laivasta pelastettuja oli aiempaa uskottua enemmän. Merivartioston tarkastettua evakuointiin osallistuneiden armeijan alusten ja kauppalaivojen tietoja, se laski, että yhteensä 477 ihmistä saatiin pelastettua laivasta. Heidät on kuljetettu Italian ja Kreikan satamiin.

Laivayhtiö on toimittanut viranomaisille useita eri matkustajalistoja, joilla kaikilla matkustajien lukumäärä vaihtelee. Viimeisimmän ilmoituksen mukaan aluksella olisi ollut 474 ihmistä.

Italialaisen syyttäjän Volpen mukaan taas matkustajia oli ainakin 499, kun mukaan lasketaan laivan ainakin 18 salamatkustajaa.

Kreikan laivaliikennettä hoitavan ministeriön mukaan kateissa olisi vain 18 ihmistä. Kreikan mukaan Italian käyttämillä listoilla nimiä esiintyy kahteen kertaan tai nimiä on tavattu väärin.

Lähteet: AFP, AP