Aasialaisia omatoimimatkaajia entistä enemmän Lapissa

Aasialaisten omatoimimatkailjoiden määrä on kasvanut. Kuluvana talvena Lapissa uskotaan yöpyvän ennätysmäärän aasialaisia matkailijoita.

Kotimaa
Ihmisiä talvisellä Kemin rautatieasemalla.
Kimmo Hiltula / Yle

Pekingistä kotoisin olevat nuoret naiset, Ching ja Cornilia, ovat osa kasvanutta aasialaismatkailijoiden joukkoa. Lontoossa opiskeleva kaksikko oli saapunut lentäen Helsinkiin, josta matka oli jatkunut Rovaniemelle. Napapiirin tuntumassa vietetyn ajan jälkeen seuraava pysähdys oli Kemissä.

– Lappi ja Suomi on ollut meidän unelmiemme kohde, kertoo Ching.

– Napapiiri on todella ihastuttava, jatkaa Cornilia.

Kemin jälkeen naisten suunnitelmissa oli jatkaa junalla Helsinkiin, josta edessä oli lento takaisin opiskelukaupunki Lontooseen.

Eri kulutustottumukset kuin venäläisturisteilla

Aasialaisten omatoimimatkailijoiden määrän lisääntyminen on huomattu myös kemiläisissä hotelleissa.

– Liikkeellä on ollut paljon pariskuntia ja varsinkin pieniä nuorten kaveriporukoita, sanoo hotellinjohtaja Niina Pekkala hotelli Merihovista.

– Nimenomaan omatoimimatkaajien määrä on kasvanut, lisää Pekkala.

Lappiin saapuvien aasialaisten määrä kasvaa. Parina edellisenä talvena on marraskuun alusta maaliskuun loppuun ulottuvana aikana lappilaisissa majoitusliikkeissä yöpynyt lähes 40 000 aasialaisturistia. Lapissa vierailevien aasialaisten määrän oletetaan tänä talvena jatkavan kasvuaan.

– Aasialaisten lisäys korvaa hotelleissa venäläisturistien vähenemistä, sanoo Niina Pekkala.

– Muuhun alueen elinkeinoelämään vaikuttaa se, että aasialaiset ovat kiinnostuneita luonnosta, venäläiset shoppailusta, toteaa Pekkala.