1. yle.fi
  2. Uutiset

Juontaja Aki Linnanahde muutti puoliksi Turkuun: "Mielestäni Turulla on vääränlainen maine"

Muun muassa MTV:n ja Radio Novan ohjelmista tuttu Aki Linnanahde osti toisen asunnon Turusta ja perusti Turkuun uuden yrityksen. Turkulaistuminen herättää lähipiirissä kevyttä ivaa, mutta Linnanahteen mukaan kuittailu kuihtuu, kun kaupungista jutellaan vähän vakavammin.

viihde
Aki Linnanahde
MTV3

Muun muassa Radio Novalla ja MTV:llä työskennellyt juontaja Aki Linnanahde hankki noin puolitoista vuotta sitten itselleen ja perheelleen toisen asunnon Turusta. Puoliksi Helsingissä asuva Linnanahde on jo tottunut toistuviin kuittailuihin aiheesta.

– Kyllä sitä saa koko ajan vähän selitellä. Sellaista pientä epäluuloa ja naureskelua aistii, mutta mielestäni Turulla on vääränlainen maine. Se on muodostunut jonkinlaiseksi vitsiksi, josta ikään kuin pitääkin kuittailla. Mutta kun oikeasti katsotaan asioita ihan silmästä silmään, moni on valmis myöntämään, että tämä on tosi kiva kaupunki, Linnanahde sanoo.

Uusi yritys Logomoon

Linnanahde jätti viime vuoden lopussa työt Radio Novan aamujuontajana, mutta jatkaa television puolella MTV:n Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa. Samasta syystä osittainen turkulaistuminen on muuttunut helpommaksi.

– Perhe haluaisi kovasti, että muutettaisiin tänne kokonaan. Lapset olisivat ihan valmiita vaihtamaan koulut ja elämänsä tänne, mikä on aika hauskaa. Ainoa syy, mikä meidät on pitänyt Helsingissä, on ollut aamuradiotyö.

Ainoa syy, mikä meidät on pitänyt Helsingissä, on ollut aamuradiotyö.

Aki Linnanahde

Linnanahde on myös perustanut uuden yrityksensä Turkuun. Logomossa toimivan ja digimediaan erikoistuvan Digimates Oy:n osakkaana on muun muassa näyttelijä Aku Hirviniemi.

– Nöyrästi lähdetään katsomaan, josko digimarkkinoilta lohkeaisi pieni siivu tälle meidänkin yrityksellemme.

Urbaani ja rauhallinen Portsa miellyttää

Helsinkiin tai mihinkään muuhunkaan kaupunkiin sitoutuva identiteetti ei ole koskaan ollut Aki Linnanahteelle tärkeä asia. Hän on syntynyt Tampereella, mutta ei ole suunnitellut muuttavansa takaisin.

– Jos nyt yhtään saan anteeksi, niin olen puolitoistavuotiaana muuttanut Tampereelta pois. Turussa tykkään esimerkiksi kahviloista, joita jokirannassa on. Kesällä tori on aivan mahtava paikka, ja kauppahallissa käyn joka viikko. Tietysti urheilua tulee katsottua, niin TuToa kuin TPS:ääkin. Myös asuntojen hinnat ovat aika paljon fiksumpia kuin Helsingissä, näin ostajan kannalta.

Mutta kun oikeasti katsotaan asioita ihan silmästä silmään, moni on valmis myöntämään, että tämä on tosi kiva kaupunki.

Aki Linnanahde

Sopivan asunnon Linnanahde löysi lopulta Portsasta. Apukaan ei olisi voinut olla turkulaisempi, kun hankinnassa auttoivat Jethro Rostedt ja Juhana Helmenkalastaja.

– Mitä enemmän täällä on vietetty aikaa, sitä enemmän tykkäämme olla täällä. Portsassa yhdistyvät hienolla tavalla urbaani syke, kaupungin palvelut ja toisaalta rauhallinen kesämökkifiilis. Saa olla omissa oloissaan, mutta naapureihin on kuitenkin läheiset ja hyvät välit, mitä esimerkiksi Helsingissä ei ole ollenkaan samalla tavalla. Eiväthän siellä ihmiset moikkaile toisiaan.

Lue seuraavaksi