Kylälehti saa jatkoaikaa

Lappeenrannan Vainikkalan kylän tapahtumista kertova Uutis-Vainikkala jatkaa toimintaansa. Kylälehti uhattiin lakkauttaa, kun nykyinen päätoimittaja luopuu tehtävästä.

Vainikkala
Uutis-Vainikkala jatkaa toimintaansa joulukuisesta epäilystä huolimatta.
Yle

"Nyt on harkinnan paikka: Onko tämä viimeinen Uutis-Vainikkala?" lukee isolla joulukuisen numeron etusivulla. Ei ole, sillä kylälehti jatkaa yhä toimintaansa. Lopettamisuhan aiheutti päätoimittaja Teppo Suhosen vetäytyminen pestistä. Lehti etsii yhä uutta päätoimittajaa.

Toimittaja Sauli Vainikan mukaan olisi harmi, jos lehden taival päättyisi päätoimittaja Suhosen eroamiseen. Mikäli päätoimittajan paikasta kiinnostuneita ei löydy, aiemmin lehden päätoimittajanakin toiminut Vainikka lupautuu tehtävään.

– Eiköhän se rutiinilla mene, Vainikka toteaa.

"Meillä on paljon kerrottavaa"

Uutis-Vainikkalaa painetaan kuukausittain noin 350 kappaletta, joista alle kolmasosa jää kylän asukkaille.

– Valtaosa tilaajista on entisiä kyläläisiä, jotka haluavat tietää entisen kotipaikan tapahtumista, Vainikka kertoo.

Lehden lopettamisuhka ei ole Vainikan pettymykseksi herättänyt juurikaan reaktioita yleisöltä. Kaikki saatu palaute on kuitenkin ollut jatkamisen kannalla.

– Ei ole kukaan ainakaan sanonut, että lopettakaa. Voihan se olla, että jotkut ovat sitä mieltä, mutta eivät uskalla sitä sanoa suoraan.

Vainikka muistuttaa, että Vainikkalan paikallislehdessä on paljon kerrottavaa. Vireillä on esimerkiksi konserttitapahtuma, joka saisi arvoistaan huomiota kylälehden sivuilla.

Tavoitteena juhlavuosi

Kylälehti on kulkenut jo pitkän taipaleen. Vuonna 1988 perustettu lehti viettäisi 30-vuotisjuhliaan vuonna 2018, jolloin lehden tie mahdollisesti saa päätöksensä.

– Jos sinne asti jaksettaisiin ainakin tätä toimintaa pyörittää. Sitten voisi olla hyvä aika lopettaa, Vainikka toteaa.

Jutun kirjoittaja on toimittajaharjoittelijana Yle Etelä-Karjalan toimituksessa.