Talousrikosten määrä väheni Kaakkois-Suomessa

Vuonna 2014 poliisin tietoon tuli entistä vähemmän talousrikoksia Kaakkois-Suomessa. Samalla Kaakkois-Suomen poliisin talousrikosyksikkö sai ratkaistua enemmän juttuja kuin vuotta aiemmin. Silti avoimena olevien talousrikosjuttujen jono on edelleen pitkä.

Kotimaa
Raha
Henrietta Hassinen / Yle

Vuonna 2014 Kaakkois-Suomen poliisin talousrikosyksikön selvitettäväksi tuli selkeästi vähemmän juttuja kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan uusia talousrikosjuttuja tuli poliisille noin 70, kun vuonna 2013 niitä oli noin sata. Talousrikosyksiköstä ei lähdetä arvailemaan, miksi uusien talousrikosjuttujen määrä väheni.

Kaikkiaan talousrikosyksikkö sai päätökseen noin sata juttua vuoden 2014 aikana. Se on noin 30 enemmän kuin vuonna 2013. Erityisesti pitkään avoimena olleiden juttujen määrä väheni. Tämä tarkoittaa talousrikosjuttuja, jotka ovat olleet avoimina yli kaksi vuotta.

Silti avoimia talousrikosjuttuja on jonossa edelleen runsaasti, vaikka niiden määrä laski selvästi. Vuoden lopussa Kaakkois-Suomen poliisilla oli avoimia talousrikosjuttuja noin sata.

– Kyllä työtilanne on se, että vanhoja juttuja pitäisi saada pois. Työtahti on kova, sanoo rikostarkastaja Sanna Hedman Kaakkois-Suomen poliisin talousrikosyksiköstä.

Eniten talousrikosyksikön selvitettäväksi tuli vero- ja kirjanpitorikoksiin sekä velallisen epärehellisyyteen liittyviä juttuja.

Sen sijaan Tulli selvitti Kaakkois- ja Itä-Suomen alueella yhteensä noin parikymmentä talousrikosta vuoden 2014 aikana. Pääosa jutuista koski veropetoksia. Tullin selvittämien juttujen määrä on pysynyt suunnilleen samana jo usean vuoden ajan, kertoo Tullin Lappeenrannan tutkintayksikön päällikkö, tulliylitarkastaja Olli Aalto.