Lappeenrannan kaupunginteatterin yleisömäärä väheni

Kaupunginteatterin esitykset keräsivät 21 000 katsojaa, mikä on 1600 edellisvuotta vähemmän. Teatterin omista näytelmistä suosituin oli Peter Pan.

kulttuuri
Kapteeni Koukku Peter Pan -näytelmästä
Kare Lehtonen/Yle

Lappeenrannan kaupunginteatterin yleisömäärä tippui viime vuonna. Teatterin esityksiä kävi katsomassa 1600 katsojaa vähemmän kuin vuonna 2013.

Kaupunginteatterissa oli viime vuonna 170 esitystä, mikä on seitsemän vähämmän kuin edellisvuonna. Kaupunginteatteria kiusasi näyttelijöiden sairastelut ja teatteri joutui perumaan useita esityksiä.

Vertailusta on jätetty pois Linnoituksen kesäteatterin esitysten kävijämäärät, sillä viime vuonna kaupunginteatteri ei enää tuottanut kesäteatteria.

Seikkailunhaluiset liikkeellä Jukola-salissa

Katsojamäärillä mitattuna suosituin näytelmä oli koko perheen seikkailu Peter Pan. Näytelmää esitettiin 27 kertaa ja se keräsi 6800 katsojaa. Jukola-salin täyttöasteella mitattuna Peter Pan oli teatterin omista tuotannoista suosituin.

Suosituin vierailuesitys oli Kiviä Taskussa. Molemmat esitykset vetivät Jukola-salin täyteen. Myös Lappeenrannan Balettigaalassa katsomo oli lähes täysi. Balettigaalaa esitettiin kolme kertaa.

Tanssi kiinnosti Veeran kammarissa

Veeran kammarissa Sad Songs from the heart of Europe kiinnosti edelleen yleisöä. Salin täyttöasteella mitattuna tanssiteos Kulta veti kuitenkin pidemmän korren. Teosta esitettiin kahdeksan kertaa ja se keräsi 401 katsojaa.

Mielipuolen päiväkirja puolestaan keräsi 23 esityksellään 960 katsojaa.

Veeran kammarin vierailuista yleisöä vetivät eniten Ikuisesti sinun sekä nukketeatteriesitys Sammakko tahtoo lentää.

Sad songs from the heart of Europe, Mielipuolen päiväkirja sekä tanssiteos Kulta vierailivat myös Lappeenrannan ulkopuolella. Lisäksi päiväkodeissa kaupunginteatteri esitti Sadunmaa-näytelmää. Nämä vierailut keräsivät 1600 katsojaa.