Kuuba pidätti jälleen demokratia-aktivisteja

Viranomaiset ottivat 18 toisinajattelijaa kiinni näiden vaadittua muiden aiemmin tällä viikolla pidätettyjen vapautusta Havannassa.

Ulkomaat
Joukko toimittajia odotti performanssitaiteilija Tania Brugueran esiintymistä Havannan Vallankumouksen-aukiolla 30. joulukuuta. Brugueran ajatus oli perustaa aukiolle julkinen galleria, jossa kaupunkilaiset saisivat ilmaistaan mielipiteitään vapaasti. Teos ei toteutunut, sillä Bruguera ei saapunut paikalle.
Joukko toimittajia odotti performanssitaiteilija Tania Brugueran esiintymistä Havannan Vallankumouksen-aukiolla 30. joulukuuta. Brugueran ajatus oli perustaa aukiolle julkinen galleria, jossa kaupunkilaiset saisivat ilmaistaan mielipiteitään vapaasti. Teos ei toteutunut, sillä Bruguera ei saapunut paikalle.Adalberto Roque / AFP / Lehtikuva

Kuuban viranomaiset ovat pidättäneet lisää demokratia-aktivisteja, kertoo espanjalainen uutistoimisto EFE.

Viranomaiset ottivat 18 toisinajattelijaa kiinni näiden saavuttua pidätyskeskukselle Havannassa vaatimaan aiemmin tällä viikolla pidätettyjen toisinajattelijoiden vapautusta.

Kuuba pidätti kuubalaisen riippumattoman 14ymedio-verkkolehden mukaan tiistaina 60-70 toisinajattelijaa, demokratia-aktivisteja ja toimittajaa Havannassa näiden uudenvuodenaatoksi suunnitteleman sananvapaustapahtuman estämiseksi.

Kyseessä oli suurin joukkopidätys sen jälkeen kun Yhdysvallat ja Kuuba ilmoittivat aiemmin joulukuussa diplomaattisuhteiden solmimisesta. Yhdysvallat tuomitsi tiistain pidätykset ja viranomaisten yritykset vaientaa ja pelotella hallinnon arvostelijoita.

Viranomaiset vapauttivat osan pidätetyistä tiistaina ja keskiviikkona.