Sukeltajat yrittävät AirAsian koneen hylylle

Indonesian viranomaisten mukaan merestä on tähän mennessä löytynyt jo viisi suurikokoista koneen osaa.

Ulkomaat
Indonesian merivoimien sotilaat nostivat Air Asia QZ8501 -turmalennon uhreja aluksen kannelle 3. tammikuuta 2015.
Indonesian merivoimien sotilaat nostivat Air Asia QZ8501 -turmalennon uhreja aluksen kannelle 3. tammikuuta 2015.Adek Berry / EPA

Indonesiassa sukeltajat yrittävät jäljittää viikko sitten kadonneen AirAsian-yhtiön matkustajakoneen runkoa Jaavanmereltä.

Kaikuluotain on paikantanut merenpohjasta kookkaita Airbus-koneen palasia, jotka mahdollisesti ovat sen rungon osia. Toistaiseksi niistä ei ole saatu kuvia eivätkä sukeltajat ole onnistuneet pääsemään paikalle huonojen sääolojen takia.

Viranomaisten mukaan merestä on tähän mennessä löytynyt viisi suurikokoista koneen osaa. Suurin niistä on noin 18 metriä pitkä. Pelastustyöntekijät pitävät mahdollisena, että suurin osa uhreista on rungon osien alueella.

Tähän mennessä on löydetty 30 ruumista, jotka on viety Surabayaan tunnistettaviksi.

– Tunnistimme aamulla kuusi henkilöllisyyttä ja toivomme voivamme tunnistaa kuusi lisää, Indonesian poliisin lääkintäyksikön johtaja Arthur Tampi sanoi.

Indonesiasta Singaporeen matkalla ollut AirAsian lento 8501 putosi Jaavanmereen mukanaan 162 ihmistä.

Aiemmin Indonesian viranomaiset ovat kertoneet, että kone lensi ilman luvallista aikataulua. Viimeisessä yhteydenotossaan lennonjohtoon koneen lentäjä sanoi halunneensä muuttaa lentokorkeutta lähestyvän myrskyn vuoksi.

Lähteet: Reuters, AFP, AP, Yle Uutiset