Boko Haram valtasi sotilastukikohdan Koillis-Nigeriassa – sotilaat pötkivät pakoon

Myös paikalliset asukkaat joutuivat pakenemaan huomatessaan islamilaisen ääriliikkeen vastaiseen operaatioon osallistuvien Nigerian, Nigerin ja Tšadin sotilaiden pakenevan paikalta.

Ulkomaat
Kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Ääri-islamilaisen Boko Haramin taistelijat ovat vallanneet kaupungin ja sotilastukikohdan Nigerian koillisosan Bornon osavaltiossa. Tukikohdassa oli Boko Haramia vastaan taistelevaan operaatioon osallistuvia nigerialaisia, nigeriläisiä ja tšadilaisia sotilaita.

Sotilaiden kerrotaan paenneen Bagan kaupungissa sijaitsevasta tukikohdasta sen jälkeen, kun Boko Haram hyökkäsi kaupunkiin. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan kyläläiset katsoivat parhaimmaksi paeta kaupungista, kun huomasivat heitä suojelevien sotilaiden lähteneen karkuun.

Naapurimaahan Tšadiin paenneiden asukkaiden mukaan hyökkääjät tappoivat useita ihmisiä ja sytyttivät Bagan tuleen.

Baga oli viimeinen Nigerian hallituksen hallinnassa ollut kaupunki Bornin pohjoisosassa.

Joulukuussa Nigeriassa tuomittiin yli 50 sotilasta kuolemaan pelkuruuden ja kapinoinnin vuoksi. Nämä olivat kieltäytyneet osallistumasta Boko Haramin vastaiseen operaatioon. Nigerialaissotilaiden mukaan heille ei ole annettu riittäviä resursseja Boko Haramin kukistamiseen.

Lähteet: AFP