Huono sää estää sukeltamisen kadonneen indonesialaiskoneen epäillyllä putoamispaikalla

Indonesian laivasto havaitsi kaikuluotaimella, että Jaavanmeressä on suurikokokoisia osia, jotka ehkä ovat turmakoneesta. Asiaa ei ole kuitenkaan pystytty varmistamaan.

Ulkomaat
Indonesian pelastustoimikunnan johtaja Henry Bambang Soelistyo puhui toimittajille Jakartassa, Indonesiassa, 4. tammikuuta.
Indonesian pelastustoimikunnan johtaja Henry Bambang Soelistyo puhui toimittajille Jakartassa, Indonesiassa, 4. tammikuuta.Mast Irham / EPA

Huono sää on estänyt kadonnutta indonesialaista matkustajalentokonetta etsivien sukeltajien työn Jaavanmeressä. Kovan merenkäynnin vuoksi sukeltajat eivät ole pystyneet varmistamaan Indonesian laivaston kaikuluotaimella tekemää havaintoa merenpohjassa olevista suurikokokoisista osista, jotka ehkä ovat peräisin turmakoneesta.

Viikko sitten sunnuntaina kadonneessa Indonesian Surabayasta Singaporeen matkalla olleessa AirAsian lentokoneessa oli 162 ihmistä. Merestä on toistaiseksi löydetty 34 ruumista.

Onnettomuuden syystä ei ole varmuutta, mutta Indonesian Ilmatieteen laitoksen analyysin mukaan onnettomuus olisi johtunut sääoloista.

Lähteet: Reuters, AP