Teksasilaismiehen musiikissa vaelletaan lappilaisessa mielenmaisemassa

Avarat lappilaismaisemat toivat amerikkalaismuusikon mielenvaellukselle Lappiin.

kulttuuri

Yhdysvaltalainen muusikko on yhdistänyt säveltämänsä musiikin tunnelmat Lappiin.

New Yorkissa asuva, Teksasista kotoisin oleva muusikko John Mease on hiljattain julkaissut levyn, joka kantaa nimeä _Lapland. _

Levy on saanut kriitikoilta kiittäviä arvosteluita, ja muun muassa brittiläinen The Guardian valitsi sen yhden viime vuoden parhaimpien levytyksien joukkoon.

Measen nettisivuilla kerrotaan, että musiikki syntyi ennen kuin levyllä oli nimi. Säveltämistyön jälkeen hän sattui poimimaan antikvariaatista kahden dollarin kirjojen hyllystä kirjan nimeltä Lappland Wanderland, joka antoi sysäyksen nimelle.

– Kirja sisälsi kuvia maisemista, jotka eivät olleet tästä maailmasta. Ne tuntuivat yhdistyvän Measen uuteen levytykseen, sivuilla kuvataan albumin nimen syntyä.

Measen sivuilla ei kerrota oliko kyseessä suomalainen samanniminen kirja, joka julkaistiin vuonna 1974.

Mease työskentelee yksin, ja hänen musiikkinsa on sekoitus elektronista pehmeää rockia, soulia ja akustista tunnelmointia. Hän on saanut vaikutteita myös impressionistisilta säveltäjiltä, kuten Ravelilta ja Debussylta.

Hänen albuminsa syntyi pienessä brooklynilaisessa huoneistossa.

– Kenties tästä itseaiheutetusta eristäytymisestä johtuen Lapland:issa on niin sisäänpäinkääntynyt sointi, Measen kotisivuilla kerrotaan.

Mease oli viime syksynä Euroopan kiertueella, joka ulottui Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan, mutta ei Suomeen.