Tukipuhelin auttaa yrittäjiä – epäonnistumista salaillaan

Talousvaikeuksissa kamppailevien yrittäjien on usein vaikea myöntää ongelmiaan ääneen. Harva haluaa tunnustaa, että yritys on vaikeuksissa. Usein tilanteesta on helpompi puhua sellaisen kanssa, jolla on itsellään kokemusta aallonpohjista. Apua löytyy esimerkiksi vertaistukipuhelimesta.

Kotimaa
mies puhuu puhelimeen
Päivi Meritähti / Yle

Satakunnassa avattiin tänään vertaistukipuhelin talousvaikeuksissa kamppaileville yrittäjille. Sille nähtiin tarvetta, sillä maakunnan yritysten tuloskunto on heikentynyt ja maksuviiveiden määrä on noussut. Tukipuhelimen vetäjän Teuvo Uusimäen mukaan yrittäjien on edelleen hyvin vaikea puhua ongelmistaan.

– Epäonnistumista yritetään salailla, koska yhteiskunta ei hyväksy sitä. Konkurssin tehneestä ihmisestä tulee huono vaikka yrittäjässä ei olisikaan vikaa. Taloudellinen ahdinko voi johtua niin monesta asiasta, Uusimäki toteaa.

Kokenut kertoo, miten aallonpohjalta voi nousta

Uusimäki uskoo, että yrittäjien on helpompi puhua ongelmista sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat kokeneet saman tilanteen.

– Puhelimeen vastaa kahdeksan yrittäjää ja heillä kaikilla on takanaan pitkä yrittäjätausta. He ovat kokeneet matkan varrella nousuja ja laskuja. He voivat kertoa, miten siitä voi nousta, kun menee huonosti.

Yrittäjien tukipuhelin avattiin tänään kymmeneltä ja ensimmäisen kahden tunnin aikana puhelinkeskusteluja käytiin jo kaksi.