Ranskanperunat loppuivat Venezuelassa – McDonald's myy uppopaistettua maniokkia

Monet ilman ranskanperunoita jääneet venezuelalaiset syyttävät maan sosialistihallitusta.

Ulkomaat
Ranskalaisia perunoita
Paul Hilton / EPA

Yli sata Venezuelassa toimivaa McDonald's-pikaruokaravintolaa on joutunut turvautumaan luovuuteen etsiessään korvaajaa ranskanperunoille. Ranskanperunapulan vuoksi pikaruokaketju tarjoilee nyt lisukkeena uppopaistettua maniokkia ja arepa-leipiä.

McDonald'sin mukaan Venezuelaan ei pystytä tuomaan ranskanperunoita Yhdysvaltain länsirannikon satamatyöläisten palkkakiistan vuoksi. Yhdysvaltain perunantuottajat ovat kuitenkin huomauttaneet, että ranskanperunoiden vienti Venezuelaan laski roimasti jo ennen palkkakiistan alkamista.

Monet ilman ranskanperunoita jääneet venezuelalaiset syyttävätkin tilanteesta maan sosialistihallitusta, sillä ranskalaiset eivät ole läheskään ainoa tuote, josta maassa on pula. Yhden uutistoimisto Reutersin haastatteleman ravintolatyöntekijän mukaan ranskanperunapula alkoi kaksi viikkoa sitten ja johtuu siitä, ettei Venezuelassa ole riittävästi ulkomaista valuuttaa, jolla perunoiden tuonnin voisi maksaa.

Venezuelan hallitus on vakuutellut, ettei sen noudattamalla politiikalla ole mitään tekemistä pulan kanssa.

– En palaa takaisin ennen kuin ranskanperunat palaavat takaisin, tokaisi Reutersin haastattelema McDonald'sin asiakas Indira Silva, jonka mukaan korvaavat tuotteet eivät maistu miltään.

Lähteet: AP, Reuters