Talouselämä: Apotista valitettiin jälleen markkinaoikeuteen

Potilastietojärjestelmä Apotista on tehty valitus markkinaoikeuteen. Valituksen on tehnyt CGI, joka on toinen loppusuoralle edenneistä kahdesta ehdokkaasta Apotti-järjestelmän tarjoajaksi.

Apotti-hanke
Apotti-hankkeen oma tunnus
Helsingin kaupungin aineistopankki

Potilastietojärjestelmä Apotista on tehty valitus markkinaoikeuteen, uutisoi Talouselämä. Valituksen on tehnyt CGI, joka on toinen loppusuoralle edenneistä kahdesta ehdokkaasta Apotti-järjestelmän tarjoajaksi.

Toinen loppusuoralla oleva ehdokas on yhdysvaltalainen Epic Systems.

CGI:n mukaan yhdysvaltalainen yritys on saanut viime syksynä myönnytyksiä, jotka ovat vastoin hankinnalle asetettuja ehtoja. Apotti-järjestelmän hankinnassa on CGI:n mukaan rikottu sekä hankintamenettelyä että hankintalakia.

Apotin-ohjausryhmä antoi viime lokakuussa Epicille luvan muuttaa tarjoamaansa ratkaisumallia niin, että se sai tarjota sosiaalitoimen järjestelmäksi vielä kehitteillä olevaa omaa ratkaisuaan. Vaatimuksena aikaisemmin on ollut, että tarjottujen ohjelmajärjestelmien on pitänyt olla käytössä jo muualla. Näin on haluttu minimoida mahdolliset riskit tietojärjestelmän toiminnassa.

CGI valitti erikoisluvasta Apotti-hanketoimistolle ja kuntien muodostamalla ohjausryhmälle jo lokakuussa, mutta ei saanut vastausta. Siksi yritys vei asian markkinaoikeuteen.

Yritys on luvannut kuitenkin vetää valituksensa pois markkinaoikeudesta, mikäli Apotin hanketoimisto peruu Epicille myönnetyn erikoisluvan.

Pahimmillaan valitus viivästyttää Apottihanketta entisestään. Lopullinen valinta Apotin potilasjärjestelmän toimittajasta pitäisi tehdä ensi syksynä ja pilottikäytön olisi tarkoitus alkaa vuonna 2017. Käyntiin Apotti-hanke lähti elokuussa 2013.