Kahvipöytään mahtuvaa lehteä saadaan vielä odottaa – Hämeen Sanomien loikka tabloidiin viivästyy

Maakuntalehti Hämeen Sanomien siirtyminen tabloid-kokoon siirtyy. Lehden koko vaihtuu näillä näkymin alkukeväästä, mutta tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä julkistettu.

media
Hämeen Sanomat, tabloidkoon lehtiosat
Hämeen Sanomat siirtyi tabloid-kokoon 2015Miki Wallenius / Yle

Kanta-Hämeen maakuntalehti Hämeen Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoi viime vuonna, että lehti muuttuu broadsheet-koosta tabloidiin vuodenvaihteessa. Tabloid-uudistus kuitenkin viivästyy, eikä lehti ei ole ilmoittanut, milloin se aikoo ottaa tabloid-koon käyttöön. Tekniset syyt siirtävät aikataulua, kertoo Hämeen Sanomien päätoimittaja ja toimitusjohtaja Pauli Uusi-Kilponen.

– Alkukeväästä uskon, että päästään uuteen malliin. Tarkkaa päivää ei ole julkaistu. Haluamme teknisesti varmistaa, että vaihdot Forssan Lehden ja Lännen Median (siirryt toiseen palveluun) kanssa toimii, että yhteistyö pelaa saumattomasti myös tabloid-koossa, ja päästään siihen tehokkuuteen ja toisaalta siihen tekniseen varmuuteen, mikä on ollut alkuperäisenä tavoitteena.

Tekniset syyt liittyvät lähinnä taittopohjien koodaukseen ja niiden testaukseen, sanoo Uusi-Kilponen.

– Me joudumme käyttämään ulkopuolista asiantuntijaa teknisessä järjestelyssä ja heillä on kiireitä, koska monet muutkin tekevät näitä asioita samaan aikaan. Halutaan varmistaa, että kaikki asiat ovat kunnossa silloin, kun lehti tulee uudessa koossa ulos.

Paikallinen aineisto ei vähene

Lounaishämäläinen Forssan Lehti (siirryt toiseen palveluun) on nyt Hämeen Sanomien alaisuudessa. Yhteiselon alku on sujunut hyvin, kuvailee Uusi-Kilponen.

– Meillä on vielä uudistukset kesken lähinnä materiaalien ja järjestelmien yhteensovittamisessa, mutta yhteiselo yrityskulttuurin ja tekemisen osalta ja toisaalta taloudellisissa tavoitteissa on hyvin aikataulussa. Meidän tavoitteemme ovat yhteneväiset ja Forssan Lehdestä on tullut monipuolisempi juttuvaihdon ja Lännen Median myötä.

Uusi-Kilposen mukaan juttuvaihto ei vähennä paikallisen materiaalin osuutta lehdissä.

– Juttuvaihto korvaa STT:tä, ja nyt on hyvin tärkeää se, että teemme valtakunnallista ja globaalia materiaalia omasta näkökulmastamme. Uutistoimisto kertoo, mitä on tapahtunut ja me teemme yhä enemmän tapahtumien seurauksia ja merkityksiä kansalaisten näkökulmasta.

Edit 9.1. klo 10.02: Hämeen Sanomien toimitusjohtaja ja päätoimittaja Pauli Uusi-Kilponen korostaa, ettei uudistukselle ole alun perinkään ilmoitettu tarkkaa ajankohtaa.