Länsi-Savo -konserni luopuu autoliiketoiminnasta

Länsi-Savo-konserni luopuu autoliiketoiminnasta. Konserni aikoo jatkossa keskittyä ydinliiketoimintaansa mediaan, kirjapainoon sekä kiinteistöliiketoimintaan.

talous
Jukka Tikka, Länsi-Savo
Länsi-Savo oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Tikka.Yle

Länsi-Savo -konserniin kuuluva Karikon Autotalo Oy luopuu autoliiketoimiinnasta Mikkelissä ja Savonlinnassa kuluvan vuoden aikana.

Uutena Nissanin jälleenmyyjänä ja huoltokorjaamona aloittaa Osuuskauppa Suur-Savo.

Kaikki Savon Autokeskuksen tuleva Nissan-myynti keskittyy Mikkeliin. Toiminta käynnistyy huhtikuun alussa.

– Meidän pitäisi myydä noin 200 uutta Nissan-autoa ja 400-450 vaihtoautoa vuodessa, Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen sanoo.

Opelin huolto ja myynti Savonlinnassa siirtyy Vauhti-Vaunulle helmikuun alusta. Mikkelissä Opelin myynti ja huolto alkaa Vauhti-Vaunussa heinäkuun alusta.

Länsi-Savo Oy hallituksen puheenjohtajan Jukka Tikan mukaan tavoitteena on löytää Karikon Autotalon kiinteistölle sen käyttötarkoitukseen soveltuvaa toimintaa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi autokauppaa, tarvikemyyntiä sekä huolto- ja katsastustoimintaa. Länsi-Savo Oy:lle jää kiinteistön omistajana ainoastaan vuokraisännän rooli. Neuvotteluja kiinteistöstä käydään parhaillaan.

Karikon Autotalo edeltäjineen on toiminut Mikkelissä yli 70 vuotta ja yhtiö on kuulunut Länsi-Savo-konserniin vuodesta 1982.

Päivitetty 7.1.2015 kello 14.23: Lisätty tietoja Savon Autokeskuksen Nissan-myynnistä, Heikki Hämäläisen kommentti ja kuvateksti.