1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ranskalaislehden toimitukseen tehdyn hyökkäyksen uhriluku kasvaa

Ainakin 12 ihmistä on kuollut satiirisen viikkolehden toimitukseen tehdyssä hyökkäyksessä. Hyökkääjät ovat yhä vapaana.

Aseistetut hyökkääjät ja poliisi vastakkain kadulla Charlie Hebdon toimitukseen kohdistuneen hyökkäyksen aikana.
Amatöörikuvaajan videolla kuuluu tulitusta satiirisen viikkolehden Charlie Hebdon toimitukseen kohdistuneen hyökkäyksen aikana.

Ranskalaisen satiirisen viikkolehden Charlie Hebdon toimitukseen tehdyssä hyökkäyksessä on kuollut ainakin 12 ihmistä, kertoo poliisi. Kuolleista kaksi on poliiseja ja kymmenen lehden toimittajia. Kuolleiden joukossa on päätoimittaja Stéphane Charbonnier sekä kolme muuta tunnettua pilapiirtäjää. Päätoimittaja oli saanut useita tappouhkauksia ja hän eli jatkuvassa poliisivartiossa.

Eräällä silminnäkijän kuvaamalla videolla näkyy, kuinka ampujat teloittavat haavoittuneen poliisin kadulle.

Hyökkäyksessä haavoittui noin kymmenen ihmistä, joista monen vammat ovat vakavia.

Naamiotuneet asemiehet hyökkäsivät Pariisissa sijaitsevan lehden toimitukseen puolenpäivän jälkeen keskiviikkona. Ammuskelun jälkeen miehet pakenivat paikalta. Hyökkääjien kerrotaan huutaneen "Olemme kostaneet profeetan puolesta".

Ranska on kiristänyt turvatoimia iskun jälkeen. Lisäksi maan hallitus on nostanut valmiustilan korkeimmalle tasolle Suur-Pariisin alueella. Poliisi on käynnistänyt suuroperaation hyökkääjien kiinnisaamiseksi.

Ääri-islamilainen Isis-järjestö on uhannut Ranskaa iskulla. Vain muutama minuutti ennen hyökkäystä Charlie Hebdo twiittasi pilakuvan Isisin johtajasta.