Hyppää sisältöön

Lehti käsitteli tänään kiisteltyä kirjailijaa – kuolleiden joukossa tunnettuja pilapiirtäjiä

Lehtikioskeihin ilmestyi tänään Charlie Hebdon numero, jossa käsitellään Michel Houellebecqin tulevaisuudenkuvaa islamilaisesta Ranskasta.

Henkilö näyttää ranskalaista satiirista sanomalehteä Charlie Hebdonia 7. tammikuuta. Kuva: Bertrand Guay / AFP

Ranskalaisen viikkolehden Charlie Hebdon tänään keskiviikkona ilmestyneessä numerossa käsitellään kiisteltyä ranskalaiskirjailijaa Michel Houellebecqiä. Hänen uusimmassa kirjassaan Soumission, jonka voi suomentaa alistukseksi, kuvitellaan lähitulevaisuuden Ranska, jossa poliittisessa vallassa ovat muslimit. Kirja on julkaistu tänään keskiviikkona. Houellebecqiä on aiemmin syytetty oikeudessa rasistisen vihan lietsomisesta.

Lisäksi lehden Twitter-tilillä (siirryt toiseen palveluun) julkaistiin pilakuva äärijärjestö Isisin johtajasta Abu Bakr al-Bagdadista vain hetki ennen iskua lehden toimitukseen Pariisissa.

Charlie Hebdo -lehti on ollut aiemmin oikeudessa rasismisyytösten vuoksi. Se on kuitenkin jatkanut kiistoja herättäneiden pilakuvien julkaisua. Se on julkaissut useaan otteeseen esimerkiksi profeetta Muhammedia pilkkaavia kuvia. 

Tänään iskussa surmansa saanut lehden päätoimittaja Stéphane Charbonnier oli saanut useita tappouhkauksia ja hän eli poliisin suojeluksessa. Kuolleiden joukossa oli useita tunnettuja ranskalaisia pilapiirtäjiä. Charbonnier tunnettiin nimellä Charb.

– Kuolen mieluummin seisten, kuin elän polvillani, hän kommentoi aiemmin.

.
.