Pariisin iskusta epäillyt tunnistettu – yöllinen poliisioperaatio Reimsissa

Kolmen iskusta epäillyn miehen nimet ovat poliisin tiedossa. Miehet ovat Pariisista ja Reimsistä. Uutistoimisto AP:n mukaan yhdellä heistä on aiempi terrorismituomio.

Pariisin isku
Aseistetut hyökkääjät ja poliisi vastakkain kadulla Charlie Hebdon toimitukseen kohdistuneen hyökkäyksen aikana.
Aseistetut hyökkääjät ja poliisi vastakkain kadulla Charlie Hebdon toimitukseen kohdistuneen hyökkäyksen aikana 7. tammikuuta.Anne Gelbard / AFP / Lehtikuva

Ranskalaisen Charlie Hebdo -lehden toimituksessa tehdystä terrori-iskusta epäiltyjen kolmen miehen nimet ovat poliisin tiedossa. Asiasta kertovat muun muassa ranskalaislehdet Le Parisien, Metronews ja Le Monde poliisilähteisiin viitaten.

Miehet ovat iältään 18-, 32- ja 34-vuotiaat. Heistä kahden vanhimman kerrotaan olevan veljeksiä ja kotoisin Pariisin seudulta. Nuorin mies on ranskalaisviestimien mukaan kotoisin Reimsin kaupungista. Uutistoimisto Reuters kertoo kaikkien kolmen olevan Ranskan kansalaisia.

Uutistoimisto AP:n mukaan toinen veljeksistä on saanut vuonna 2008 puolentoista vuoden vankeustuomion terrorismirikoksista.

Poliisin mukaan Reimsissa on käynnissä ampujien etsintään liittyvä terrorisminvastainen operaatio, uutistoimisto AFP kertoi puolenyön jälkeen. Paikalle on siirtynyt poliisin terrorisminvastaisia eliittijoukkoja.

Ympäri Ranskaa valtavaan etsintäoperaatioon on osallistunut eräiden tietojen mukaan jopa 3 000 poliisia. Pariisissa turvallisuusviranomaisten valmius on nostettu korkeimpaan mahdolliseen luokkaan.

12 ihmistä kuoli keskiviikkona hyökkäyksessä satiirisen Charlie Hebdo -viikkolehden toimitukseen. Lisäksi 11 loukkaantui, heistä neljä vakavasti.

Syyttäjä François Molins sanoi Reutersille, että hyökkääjät tappoivat ensin miehen rakennuksen sisäänkäynnillä. Toisen kerroksen toimitustiloihin päästyään he avasivat tulen kesken toimituskokouksen, johon osallistui kahdeksan toimittajaa, lehden päätoimittajaa vartioiva poliisi sekä vieras. Ampujat pakenivat paikalta autolla.

Ranskan presidentti François Hollande on julistanut torstain kansalliseksi surupäiväksi Ranskassa.

Lähteet: AP, Reuters, AFP