Mediatiedot: Yksi Pariisin iskun epäillyistä antautui poliisille

Uutistoimisto AFP:n lähteen mukaan 18-vuotias epäilty antautui itse nähtyään nimensä kiertävän sosiaalisessa mediassa. Ranskalaislehti Le Monde ja uutiskanava ABC kertovat saaneensa Ranskan poliisilta vahvistuksen antautumiselle.

Pariisin isku
Aseistetut hyökkääjät ja poliisi vastakkain kadulla Charlie Hebdon toimitukseen kohdistuneen hyökkäyksen aikana.
Aseistetut hyökkääjät ja poliisi vastakkain kadulla Charlie Hebdon toimitukseen kohdistuneen hyökkäyksen aikana 7. tammikuuta.Anne Gelbard / AFP / Lehtikuva

Uutistoimisto AFP:n mukaan nuorin Pariisin eilisestä terrori-iskusta epäillyistä miehistä on saatu kiinni. Kahden nimettömän lähteen mukaan 18-vuotias mies on poliisin hallussa.

Toinen lähteistä kertoi AFP:lle, että mies antautui itse keskiviikkoiltana sen jälkeen, kun hän oli nähnyt nimensä kiertävän sosiaalisessa mediassa. Myös ranskalaislehti Le Monde (siirryt toiseen palveluun) ja yhdysvaltalainen uutiskanava ABC (siirryt toiseen palveluun) kertovat saaneensa Ranskan poliisilta vahvistuksen sille, että nuorin epäilty on antautunut.

Tietoa antautumisesta ei ole toistaiseksi vahvistettu virallisista lähteistä.

Ampujien keskiviikkoisessa hyökkäyksessä satiirisen Charlie Hebdo -viikkolehden toimitukseen kuoli 12 ihmistä ja loukkaantui ainakin 11.

Illalla ranskalaislehdet ja uutistoimistot kertoivat, että iskusta epäiltyjen kolmen miehen henkilöllisyydet ovat poliisin tiedossa. Yön aikana poliisin erikoisjoukot ovat etsineet epäiltyjä Reimsin kaupungissa.

AFP:n mukaan poliisi julkaisi varhain torstaina kahden muun epäillyn kuvat ja pyysi yleisöltä tietoja heistä. Pariisin poliisi kuvaili 32- ja 34-vuotiaita epäiltyjä "todennäköisesti aseistautuneiksi ja vaarallisiksi".

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähteet: AFP