1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Varusmiesliitto: Alokkaat hengittävät pahaa ilmaa

Huonolaatuinen sisäilma haittaa varusmiesten arkea, sanoo Varusmiesliitto. Osa asepalvelustaan suorittavista on saanut heikosta sisäilmasta oireita.

Tykistön mittausryhmä suunnittelee tuliasemien paikkoja Kuva: Antti Kettumäki / Yle

Varusmiehet altistuvat sisäilmaongelmille kasarmeilla, kritisoi Varusmiesliitto. Liiton mukaan sisäilmaongelmista johtuvia oireita on ollut esimerkiksi Rannikkolaivastossa Turussa ja Porin Prikaatissa palvelevilla varusmiehillä.

– Liitolle on tullut jonkin verran yhteydenottoja sisäilmaongelmista eri puolilta Suomea. Pieni osa varusmiehistä on saanut tietynlaisia oireita, kuten yskää ja tukkoisuutta, sanoo Varusmiesliiton puheenjohtaja Henrik Vuornos.

Rannikkolaivaston esikuntapäällikkö, komentaja Timo Korpela kiistää, että Rannikkolaivastossa olisi tällä hetkellä ongelmia sisäilman suhteen. Porin Prikaatissa sisäilman laatu on tällä hetkellä kohtalainen, sanoo tiedottaja Markus Malila.

Armeijaan astui maanantaina 12 500 uutta alokasta. Varusmiesliiton puheenjohtajan Henrik Vuornoksen mielestä on alokkaiden kannalta epäreilua, etteivät he saa valita palveluspaikkaansa, mutta saattavat joutua kärsimään terveysongelmista heikon sisäilman takia.