Paalutuskone putosi mereen Helsingin Kalasatamassa – kuljettaja kuoli

Helsingin Kalasataman siltatyömaalla on pudonnut paalutuskone mereen. Koneessa oli tapahtumahetkellä yksi henkilö, joka on kuollut.

Kotimaa
Kalasataman siltatyömaalla tapahtui onnettomuus.
Kalasataman siltatyömaalla tapahtui onnettomuus.Illka Loikkanen / Yle

Meripelastuksen johtokeskus sai tänään torstaina kello 9.43 tiedon, että Kalasataman siltatyömaalla on pudonnut paalutuskone mereen.

Etsinnät ja pelastustoimet käynnistettiin välittömästi alueella.

Ilmoituksen teki alueella liikkunut huviveneilijä, joka auttoi myös pelastustehtävässä.

Koneessa oli tapahtumahetkellä yksi henkilö, joka kuoli onnettomuudessa.

– Paalutuskoneen kuljettaja on edelleen vedessä koneen sisällä. Lääkäri on todennut hänet kuolleeksi. Paikka on niin hankala, että ei vielä tiedetä, miten kuljettaja saadaan ylös, kertoo onnettomuuspaikalla käynyt Yle Helsingin mediatoimittaja Ilkka Loikkanen.

Meripelastustehtäviin osallistui muun muassa rajavartiolaitoksen partioita, pelastuslaitoksen maa- ja meriyksiköitä, poliisi sekä rajavartiolaitoksen päivystävä meripelastushelikopteri.

Uhrin saaminen pois vedestä vaikeaa

Päivystävä palomestari Kimmo Tuominen Helsingin pelastuslaitokselta kertoo, että paalutuskone on tarkoitus nostaa pohjasta, jotta onnettomuuden uhri saataisiin pois koneesta. Yksi vaihtoehto on nostaa kone nosturilla merestä tai polttoleikata koneen ohjaamo auki.

Tilanne on ongelmallinen, koska kone on vajonnut mutaan.

– Kohde on erittäin hankala. Pelastuslaitoksen sukeltajat menivät veteen heti kohteeseen päästyään, mutta näkyvyys on nolla. Lisäksi koneen ovi on pohjaa vasten eikä sisälle ei ole pääsyä muitakaan reittejä pitkin.

Tuomisen mukaan työt ympärillä olevalla työmaalla jatkuvat normaalisti, mutta onnettomuuspaikka on eristetty.

Paikalla olleet työntekijät eivät ole osanneet sanoa miksi kone keikahti mereen. Poliisi selvittää onnettomuutta.

Korjattu klo 14.30: Paikalla oli rajavartiolaitoksen helikopteri, ei Finnhemsin pelastushelikopteri, kuten jutussa alunperin kerrottiin.