Ennen pantiin olutta, nyt pannaan mailat viuhumaan – panimo sai sisäänsä golfhallin

Lapin Kullan tyhjilleen jäänyt tehdas on saanut seiniensä sisälle uutta elämää. Vanhassa panimossa lentävät pian pienet valkoiset pallot, sillä tiloihin rakennettiin kaivattu golfhalli.

golf
Torion golfhallin puttausalue ja range.
Lotta Isomursu

Lapin Kullan vanha tehdaskiinteistö sijaitsee yhdellä Tornion parhaimmista paikoista joen rannalla, mutta se on ollut tyhjillään pitkään. Nyt osa yhdestä hallista on pistetty täysin uuteen kuosiin, kun Meri-Lapin golfklubi rakensi varastoon harjoitustilat talveksi.

Meri-Lapin golfhallissa on tiloja noin 500 neliötä. Päätyseinässä on kuva Tornion golfkentän kahdeksannelta reiältä eli kenttätunnelmaa lähelle pääsee talvellakin. Sisälle on tehty range, lähipeli- ja puttausalue sekä simulaattori.

Sopivaa paikkaa golfin talviharjoitteluun etsittiin pari vuotta. Viime kesänä tarjoutui mahdollisuus hyödyntää vanhan panimon tiloja, ja siihen tartuttiin heti.

– Toivomme, että kaikki jotka vähänkään mailaan haluavat tarttua, tulevat tänne talvella harjoittelemaan, sanoo Tornion golfkentän palvelupäällikkö Hanna Fisk.

Jo satakunta talvipelaajaa

Golfhallin toteuttaminen korkeaan varastotilaan vaati noin 2500 talkootyötuntia ja rakentajiltaan "apinan hommia".

– Kyllähän se kova savotta on, kun tuonne kuuteen metriin joutuu kurkottamaan. Täällä on pressuseinät ja ne on ripustettu vaijereilla. Ripustusten rakentaminenhan se kovaa hommaa oli, kuvailee Mikko Kaartinen.

Suosiosta päätellen golfin harrastajilla on ollut tarvetta talviharjoittelupaikalle, sillä jo tähän mennessä pelioikeuden halliin on lunastanut 92 pelaajaa. Heille ovet avautuvat perjantaina ja avoimet ovet järjestetään noin viikon kuluttua.

Pelikausi hallissa maksaa aikuisille 100 euroa ja junioreille 50 euroa. Simulaattori on hinnoiteltu erikseen.