1. yle.fi
  2. Uutiset

Antero Mertaranta selostaa jääkiekkonäytelmän Naantalin kesäteatterissa

Hockey Night on Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin ensimmäinen yhteisproduktio, jossa selostaja Antero Mertaranta tekee näyttämödebyyttinsä.

kulttuuri
Hockey Night -jääkiekkokomedian pressikuva.
Hockey Night -jääkiekkokomedian rooleissa nähdään Antero Mertaranta (ylhäällä), Tom Petäjä, Miska Kaukonen ja Linda Wiklund.Otto-Ville Väätäinen

Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin ensimmäisenä yhteistuotantona nähdään lätkäkomediaksi kuvailtuHockey Night. Näytelmä on osa teattereiden solmimaa kolmivuotista yhteistyösopimusta.

Tässä tavoitellaan sitä, että voidaan nauraa jääkiekolle ja kaikille sen ympärillä oleville lieveilmiöille.

Mikko Kouki, Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja

Urheiluselostaja Antero Mertaranta tekee näytelmässä debyyttinsä teatterilavalla.

– Harvoin enää tässä elämänvaiheessa tartun uusiin asioihin, mutta näyttelemisen unelman toteutuminen sai minut suostumaan samoin tein. Halusin olla mukana nimenomaan livenä, en pelkkänä äänenä tai tallenteena, Mertaranta kertoo Turun Kaupunginteatterin tiedotteessa.

Myös Turun Palloseura yhteistyökumppanina

Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki kertoo, että ajatusta jääkiekkoaiheisesta näytelmästä on pyöritelty jo monta vuotta.

– Jääkiekko on aika vakavakin asia hyvin monelle, ja sen äärellä ollaan joskus veren maku suussa. Tuntui kivalta ajatukselta tehdä siitä komedia ja valita kevyt kesäteatterityylilaji. Tässä tavoitellaan sitä, että voidaan nauraa jääkiekolle ja kaikille sen ympärillä oleville lieveilmiöille, Kouki kertoo.

Näytelmän käsikirjoittavat Satu Rasila ja Miska Kaukonen. _Hockey Nightin _tavoitteena on yhdistää urheilu ja kulttuuri, minkä takia TPS on mukana näytelmän yhteistyössä.

– Käsikirjoitusta vasta työstetään. En usko, että siellä oikeasti luistellaan, mutta juuri se on absurdi ajatus, että meillä on kesällä jääkiekkoaiheinen näytelmä. Jääkiekkoa, Turun Kaupunginteatteria organisaationa ja Turun Palloseuraa yhdistää se, että olemme kesällä kiinni. Tästä saadaan yksi ylimääräinen kausi, Kouki sanoo.

Hockey Night saa ensi-iltansa Naantalin Emma Teatterissa 28. toukokuuta. Rooleissa nähdään Miska Kaukonen, Antero Mertaranta, Tom Petäjä ja Linda Wiklund.

Lue seuraavaksi