Sisarusduon unelma toteutuu rapakon toisella puolen – keikka musiikin legendojen kanssa

Hollolalaistaustaiset muusikkosisarukset Jemina ja Selina Sillanpää pääsevät unelmakeikalleen, kun he esiintyvät ensi viikolla festivaaleilla Floridassa. Kolmipäiväisellä festivaalilla kuullaan maailman tunnetuimpia laulaja–lauluntekijöitä.

kulttuuri
Selina ja Jemina Sillanpää
Selina ja Jemina SillanpääYle

Jemina ja Selina Sillanpää ovat jo pitkään rakentaneet uraa muusikoina muun muassa esiintymällä Rolling Stonesin kiertuefonisti Tim Riesin kanssa Kanadassa ja Yhdysvalloissa sekä julkaisemalla omaa musiikkiaan sisältäviä albumeita.

Nyt hollolalaislähtöisten sisarusten ura ottaa ison askeleen eteenpäin, sillä heidät on kutsuttu esiintymään ensi viikolla Floridassa järjestettävälle 30A Songwriters -festivaalille.

– Olemme todella innoissamme, sillä on melkoinen kunnia päästä esiintymään samalla festivaalilla kaikkien legendaaristen artistien kanssa. Mukana on muuten myös suuri suosikkimme Indigo Girls, joiden uraa olemme seuranneet pitkään ja nyt pääsemme näkemään heidätkin livenä, kertoo Selina Sillanpää.

Carter on yksi festivaalin järjestäjistä, ja kun hän kysyi meitä esiintymään, vastasimme tietysti heti kyllä.

Selina Sillanpää

Viime vuosina kitaristeina ja viulisteina tunnetuksi tulleet Sillanpäät ovat päässeet tekemään yhteistyötä Tim Riesin kanssa, mikä on jo aiemmin poikinut esiintymisiä USA:ssa ja Kanadassa.

Naiset ovat esiintyneet myös Rolling Stones -muusikoiden, Charlie Wattsin, Darryl Jonesin, Lisa Fischerin ja Bernard Fowlerin kanssa. Tämä projekti ei kuitenkaan ollut se tekijä, mikä toi kutsun 30A Songwriters -festivaalille.

– Manageri Russel Carter otti meihin yhteyttä kymmenen vuotta sitten nähtyään videomme YouTubessa. Olemme olleet häneen yhteydessä siitä lähtien ja lähettäneet hänelle levyjämme. Carter on yksi festivaalin järjestäjistä, ja kun hän kysyi meitä esiintymään, vastasimme tietysti heti kyllä, Selina Sillanpää sanoo.

Nimenomaan lauluntekijöihin keskittyvä, 150 esiiintyjän festivaali on sisaruksille tärkeä tapahtuma, sillä he ovat viime vuosina keskittyneet säveltämään itse omat kappaleensa – festivaalille pääsy on samalla tunnustus omalle tuotannolle.

Siskokset nimekkäässä seurassa

Floridassa musiikkifestivaalilla kuullaan legendaarisia lauluntekijöitä kuten Graham Nashia, joka aloitti uransa jo 1960-luvulla _The Hollies _-yhtyeessä.

Festivaalien esiintyjälistalta löytyy myös Leon Russell, jonka lauluja ovat levyttäneet muun muassa The Beatlesin jäsenet, Eric Clapton, J.J. Cale, Freddy King, Joe Cocker ja monet muut.

Tuoreempina artisteina esiintymässä ovat bluegrass-tähti Sara Watkins, American Idolsissa menestynyt Crystal Bowersox sekä Vicki Peterson, joka oli mukana 1980-luvun menestysbändi The Banglesissa.

Monipuolinen ammattitaito pitää leivässä

Kun taantuma painaa ja raha on tiukassa, moni muusikko ja artisti on saanut huomata, että työt käyvät vähiin, kun kysyntä hiipuu.

Moni tunnettukin nimi kiertää maata entistä pienemmän kokoonpanon kanssa tai trubaduuripohjalta.

Olemme todella innoissamme, sillä on melkoinen kunnia päästä esiintymään samalla festivaalilla kaikkien legendaaristen artistien kanssa.

Selina Sillanpää

– Meillä on onneksi riittänyt töitä jopa kiireeksi asti, sillä teemme monipuolisesti kaikenlaista. Molemmilla on yhteisprojektimme lisäksi muita musiikkiprojekteja, minulla on paljon opetustöitä ja Jemina on mukana elokuvan ja tv-sarjan tekemisessäkin. On hienoa päästä tekemään välillä duokeikkoja, ja siksikin odotamme innolla tulevia festarikeikkoja.

30A songwriters festival käynnistyy Floridassa 16. tammikuuta. Jemina ja Selina Sillanpää -duolla on festivaaleilla kolme keikkaa. Onko ilmassa suuren läpimurron aineksia?

– No, tuskinpa sentään. Aiomme nauttia keikoistamme ja yritämme tavata mahdollisimman paljon mielenkiintoisia ihmisiä.