1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. avoliitto

Outokumpulaismiehen epäillään hyväksikäyttäneen avopuolisonsa pikkusiskoa

Outokumpulaisen miehen epäillään halunneen kostaa avovaimolleen hyväksikäyttämällä tämän pikkusiskoa. Miehelle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta ja yhdyskuntapalvelua.

Outokumpulaista miestä epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tapahtuma-aikaan 19-vuotiaan miehen epäillään olleen sukupuoliyhteydessä vuonna 1999 syntyneen tytön kanssa. 13-vuotias tyttö oli miehen avopuolison sisko.

Haastehakemuksen mukaan mies oli ollut useita kertoja sukupuoliyhteydessä tytön kanssa. Lisäksi epäillään, että mies on tehnyt tytölle koskettelemalla ja muulla tavoin seksuaalisia tekoja, jotka ovat omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä.

Syyttäjän mukaan mies on halannut ja suudellut tyttöä sekä lähettänyt hänelle lukuisia seksuaalissävytteisiä ja -sisältöisiä viestejä.

Syyttäjä pitää rikosta törkeänä, koska tyttö oli reilusti alle suojaikäraja ja mies oli ollut useamman kerran sukupuoliyhteydessä tytön kanssa. Tapahtumat sijoittuivat huhti-syyskuulle vuodelle 2013.

Raskauttavaksi seikaksi katsotaan myös miehen motiivi, jonka arvioidaan olevan kosto avopuolisoa kohtaan. Miehen epäillään käyttäneen hyväksi tytön ihastumista häneen.

Outokumpulaiselle miehelle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta ja yhdyskuntapalvelua.